FHI

FHI vernieuwt managementteam technologiebranches

'Verdere professionalisering in combinatie met jeugdig elan'

Per augustus 2003 is het nieuwe managementteam van FHI, de federatie van technologiebranches, formeel in functie. Na een periode als adjunct-directeur en als waarnemend algemeen directeur, is drs. J.C. (Kees) Groeneveld (50) benoemd als federatiemanager en voorzitter van het managementteam.
Nieuw is dat de federatie nu voor elk van de vier branches een branchemanager heeft benoemd die deel uitmaakt van het managementteam. Voor de branche Industriële Elektronica is aangesteld de heer ir. P.P. (Paul) Petersen (36) en de heer ing. L.L. (Leo) Oosterveen MSc. (32) is branchemanager geworden voor de branche Industriële Automatisering. Beide heren zijn al enige jaren werkzaam op het bureau van FHI. Voor de branche Laboratorium Technologie is een nieuwe branchemanager aangetrokken van buiten het bureau, mr. A. (Andreas) Meijer (29), terwijl het branchemanagement voor de branche Medische Technologie in handen is en blijft van de heer ing. L.H.M. (Luc) Knaven (35). Mevrouw M.H. (Marina) van den Berg (35) is de verantwoordelijke voor het office management van FHI en ook al een aantal jaren actief in verschillende functies bij FHI. Daarmee bestaat het managementteam nu uit zes personen.
De vier branchemanagers werken in een matrixstructuur waarbinnen ieder een eigen inhoudelijke specialiteit heeft: Petersen voor economisch onderzoek, Oosterveen voor roadshowactiviteiten, Meijer voor juridische zaken en Knaven voor interne automatisering.

Zowel het federatiebestuur als de verschillende branchebesturen zijn bijzonder ingenomen met de realisatie van de nieuwe bureaustructuur en de invulling daarvan. In de aanloop naar de formalisering van een en ander is reeds gebleken dat het bureau professioneler en efficiënter is gaan werken, met behoud van jeugdig elan en slagvaardigheid.

Het FHI bureau .bedient. in totaal circa 850 bedrijven die zijn aangesloten bij één of meer van de vier technologiebranches. De bedrijven realiseren gezamenlijk een omzet van circa 11 miljard euro. Naast de traditionele brancheactiviteiten als belangenbehartiging en individuele dienstverlening, is FHI vooral bekend als initiërende en uitvoerende organisatie voor collectieve marketingactiviteiten voor haar leden.
In de komende tijd wil FHI zich vooral richten op verdere verbetering van het .relatiemanagement. met de leden en uitbouw van de .lobbyactiviteiten., waarbij de brancheorganisaties van FHI een bredere groep van managers binnen de organisatie van de aangesloten bedrijven willen gaan betrekken en bedienen.

Voor meer informatie, de cv.s en de foto van de leden van het managementteam kunt u contact opnemen met FHI: Renée Boerma, tel:
033-4657507, e-mail: r.boerma@fhi.nl

Bijlage: cv.s leden managementteam FHI

Drs. J.C. (Kees) Groeneveld werkte na zijn middelbare schooltijd eerst vier jaar in de inkoop en logistiek bij een metaalbedrijf. Daarna studeerde hij planologie, ruimtelijke economie en financiering aan de Universiteit van Utrecht, de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam. Groeneveld studeerde in 1985 af aan de UvA op het verschijnsel .science parcs. als motor voor regionale economische ontwikkeling.
Reeds voor zijn afstuderen trad hij in 1984 in dienst bij NCW West, als regionaal secretaris, waarna in 1986 een overstap volgde naar de werkgeversorganisatie FME. Kees Groeneveld opereerde bij deze organisatie respectievelijk als sectormanager en als plaatsvervangend hoofd elektrobranches.
Op 1 mei 1991 trad de huidige federatiemanager in dienst bij FHI, toen nog de vereniging Het Instrument geheten. Na een periode als branchemanager industriële branches, werd Groeneveld in 1996 benoemd tot adjunct-directeur van FHI. Per augustus 2001 stelde het federatiebestuur Groeneveld aan als waarnemend directeur. In de periode van augustus 2001 tot augustus 2003 heeft hij in deze functie samen met het federatiebestuur gewerkt aan het uitwerken en invullen van een nieuwe structuur binnen het bureau. Binnen die structuur is Groeneveld nu eindverantwoordelijke voor het FHI-bureau onder de directietitel .federatiemanager.. Met de keuze voor deze functietitel willen bureau en besturen het uitvoerende en actiegerichte karakter van het bureau benadrukken.

Mevrouw M.H. (Marina) van den Berg startte haar loopbaan na een HAVO en directiesecretaresseopleiding in 1987 bij Derks, Star Busmann advocaten. In 1992 stapte zij over naar Twijnstra Gudde Management Consultant. In 1994 werd Van den Berg directiesecretaresse van de Twijnstra Gudde Holding en in 1998 nam zij afscheid van deze organisatie als personal assistant van de voorzitter van de groepsdirectie.
Bij haar aantreden bij FHI nam Marina van den Berg het secretariaat op zich van de branches Laboratorium Technologie en Medische Technologie. Sinds eind 2001 verzorgt zij ook de secretariële ondersteuning voor het federatiebestuur en financiële commissie van de federatie. Als office manager draagt mevrouw Van den Berg de verantwoordelijkheid voor het totale secretariaat en de personeelszaken van het FHI-bureau.

Ir. P.P. (Paul) Petersen studeerde na het behalen van zijn vwo-diploma aan de Universiteit Twente in de richting Technische Bedrijfskunde. In 1991 studeerde hij daar af met een specialisatie in marketing en marktonderzoek. Gedurende zijn studietijd voerde Petersen als werkstudent reeds een onderzoeksopdracht uit voor Het Instrument. Na zijn afstuderen werkte Paul Petersen een aantal jaren als project/accountmanager voor het bureau Technomarkt, gelieerd aan de Haagse Hogeschool. In 2000 trad hij in vaste dienst bij FHI als projectmanager onderzoek. Daar bouwde hij het pakket van statistieken, trend- en brancheonderzoeken en salarisenquêtes uit en professionaliseerde hij de uitvoering en rapportage daarvan. De laatste jaren trok Petersen ook een aantal speciale brancheprojecten als www.instrumentengids.nl, kennisoverdracht in e-business en de Mechatronics Trophy.
Als branchemanager Industriële Elektronica blijft Petersen binnen het FHI-bureau de man die de portefeuille .onderzoeken. beheert.

Ing. L. L. (Leo) Oosterveen MSc. studeerde in 1995 af aan de HBO opleiding .bedrijfskunde werktuigbouw. in Enschede, met als specialisatie internationale industriële marketing. Aansluitend volgde Oosterveen de masteropleiding .international marketing management. van de Universiteit van Hull. Zijn afstudeeronderzoek daar richtte zich op de Nederlandse toeleveranciers aan de automobielindustrie. Na een korte periode gewerkt te hebben voor het onderzoeksbureau FIER van de Erasmus Universiteit trad Oosterveen eind november 1996 in dienst bij de vereniging Federatie Het Instrument als assistent branchemanager voor de industriële branches. In 1998 werd hij benoemd tot projectmanager platforms. In die functie bouwde Leo Oosterveen platforms/clusters en roadshows/conferenties binnen de industriële branches uit. Als branchemanager Industriële Automatisering is Oosterveen lid van het FHI-managementteam. Daarnaast ondersteunt hij het roadshowprogramma van FHI en is verantwoordelijk voor de IA-invulling van de FHI beurzen HET Instrument en Electronics & Automation.

Mr. A. (Andreas) Meijer behaalde zijn vwo diploma in Utrecht en studeerde vervolgens rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 1999 studeerde hij af in de richting Nederlands recht. Als praktiserend jurist deed Meijer werkervaring op bij DAS rechtsbijstand in de jaren 2000/2001. Vervolgens was hij werkzaam bij het Italiaans Instituut voor buitenlandse handel in Amsterdam, als trade analyst, waar hij verantwoordelijk was voor de projecten ter stimulering van de export vanuit Italië naar Nederland. Per april 2003 is Andreas Meijer in dienst bij FHI als branchemanager Laboratorium Technologie en als juridisch medewerker. In die laatste hoedanigheid ondersteunt hij zowel het bureau en bestuur bij interne juridische zaken en de lobbyfunctie van de branches en federatie alsmede individuele lidbedrijven met branchespecifieke juridische vragen.

Ing. L.H.M. (Luc) Knaven studeerde Technische Bedrijfskunde, vakrichting Industriële Marketing aan de Hogeschool Eindhoven. Knaven studeerde af op een ISO-9000 project voor handelsgeoriënteerde ondernemingen en is in 1992 in dienst getreden bij FHI. Tot 1997 was hij als projectmanager werkzaam voor de vakbeurzen van FHI. Hij was tevens de initiator van verscheidene ICT-projecten die voor de FHI-branches zijn ontplooid. Momenteel is hij verantwoordelijk voor het branchemanagement van de branche Medische Technologie, die vooral is gericht op lobby en belangenbeharting van de Medische sector richting politiek, overheid, verzekeraars en koepels in de gezondheidszorg. Knaven beheert binnen het FHI-bureau tevens de portefeuille interne automatisering.

12 sep 03 16:03