Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (12/9)

Oosterhout, vrijdag 12 september 2003

Verkeersongeval in Andel
ANDEL: Vrijdagmiddag 12 september vond rond 12.45 uur een ongeval plaats op de Duizendmorgen waarbij een personenauto en een busje betrokken waren. De personenauto en het busje belandden in de naast de weg gelegen greppel, waarbij het busje deels bovenop de personenauto terecht kwam.
De bestuurder van het busje, een 23-jarige man uit Den Haag, is met nekklachten vervoerd naar het ziekenhuis in Gorinchem. Na onderzoek kon hij weer naar huis. De inzittenden van de bus, vier inwoners van Den Haag, kwamen met de schrik vrij.
De bestuurder van de personenauto, een 44-jarige man uit Genderen, raakte bekneld. Hij is door de brandweer bevrijd. Met nekklachten en onbekende verwondingen is hij eveneens vervoerd naar het ziekenhuis in Gorinchem. De oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk. Vermoedelijk hebben beide voertuigen een uitwijkmanoeuvre gemaakt omdat een van hen de ander geen voorrang gaf.

Parkeren in blauwe zone
WERKENDAM: De politie surveilleerde op 11 september op de Lijnbaan en Hoogstraat. In totaal werden 7 bekeuringen uitgeschreven voor parkeren in de blauwe zone zonder gebruik van een parkeerschijf of overschrijding van de maximale parkeertijd van 1 uur.

Aanhouding winkeldievegge
DUSSEN: De politie hield op 11 september een 40-jarige vrouw uit Kerkdriel aan op verdenking van diefstal van kleding uit een winkel te Dussen. De vrouw is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau te Werkendam.

Diefstallen in bejaardenhuis
MADe: Een onbekende man heeft op woensdagavond 10 september geld gestolen uit twee kamers van het bejaardenhuis aan de Cyclaamstraat. De dader kon onopvallend het bejaardenhuis binnen komen omdat er momenteel werkzaamheden worden uitgevoerd en er veel mensen rond lopen. De dader liep de kamers binnen en toen de bewoners hem vroegen wat hij daar deed verdween hij weer en had ondertussen geld gevonden en meegenomen. Het signalement van de dader: blanke man, donker halflang haar, circa 1.70 cm lang en gekleed in een blauwe jas.

Inbraak in school
WAALWIJK: In een basisschool aan de Mendelsohnstraat werd afgelopen nacht (11 op 12 september) ingebroken. Men kwam de school binnen door aan de achterzijde van het noodgebouw een ruit te vernielen. Uit de school werd een computer gestolen.

Diefstal bestelauto
WAALWIJK: In de nacht van 11 op 12 september werd vanaf een terrein aan het Laageinde een grijze bestelauto gestolen. Het betreft een Peugeot Partner met kenteken 04-VG-VG. De politie heeft het voertuig landelijk als gestolen gesignaleerd.

Aanhouding fietsendief
OOSTERHOUT: Op donderdagavond 11 september zag een bewoner van de Voorstraat dat zijn fiets uit de achtertuin werd gestolen. De eigenaar zette te voet de achtervolging in en wist de 27-jarige dader, eveneens afkomstig uit Oosterhout, van zijn fiets af te trekken. De dader werd overgedragen aan de politie, waar hij na verhoor en met een uitnodiging om voor de rechter te verschijnen, naar huis werd gestuurd.

Bron: Connie Polak