Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 12 september 2003

Provincie Groningen 12-09-2003 -

Groningen: bromfietscontrole leidt tot 16 bekeuringen
De politie heeft vrijdagochtend op de Parkallee een bromfietscontrole gehouden. In totaal passeerden 27 bromfietsers. Er werden 16 bekeuringen uitgereikt voor onder meer 12 keer vermogen, een keer niet voeren van gele plaat en een maal, omdat de bestuurder niet over een bromfietscertificaat beschikte. Een 18-jarige jongen uit Groningen gaf bij de controle een valse naam op. Ook had hij geen
bromfietscertificaat. Al snel bleek zijn ware identiteit. Hij kreeg voor beide overtredingen een bekeuring uitgereikt.

Veendam / Wildervank: snelheidscontroles
De politie heeft vrijdagochtend- en middag op drie locaties in Veendam en in de K.J. de Vriezestraat in Wildervank snelheidscontroles gehouden. Op de Provincialeweg, de Kielsterachterweg werd in de ochtenduren gecontroleerd. Hier passeerden 261 voertuigen de snelheidsmeter. Zeventien automobilisten waren in overtreding. De snelste rijder reed 109 km/uur, waar een snelheidslimiet geldt van 80 km/uur. Dezelfde ochtend werd ook gecontroleerd op de Prins Bernardlaan. Van de 484 passerende voertuigen reden er 31 te hard. De snelste rijder reed hier 73 km/uur bij een maximumsnelheid van 50 km/uur. Ten slotte werd in de middag de snelheid gemeten op de Lloydsweg. Hier werden 1807 voertuigen geregistreerd. In totaal reden 121 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. In Wildervank passeerden 590 voertuigen. Hier reden 120 automobilisten te hard. De snelste rijder scoorde hier een snelheid van 92 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. Tegen alle overtreders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Meedhuizen: aanrijding met licht letsel
Op de kruising van de Westerlaan met de Provincialeweg N362 in Meedhuizen verleende vrijdagochtend een 13-jarige fietser uit Wagenborgen geen voorrang aan een 34-jarige vrachtwagenchauffeur uit Uithuizermeeden. De vrachtwagen kon nog sterk afremmen en raakte de jongen. Het letsel van de fietser viel gelukkig mee, een lichte beenwond. Zijn fiets raakte totaal vernield.

Grootegast: verwarde man opgepakt
De politie kreeg vrijdagochtend de melding dat een 34-jarige man zonder vaste verblijfplaats in de Klinckert in Grootegast familie met een bijl bedreigde. Ter plaatse was de man niet meer aanwezig maar korte tijd later werd hij gesignaleerd in het dorp. De agenten troffen de man verward en onberekenbaar aan en hij werd aangehouden voor bedreiging. Op het bureau werd een psychiater ingeschakeld voor een beoordeling.