2e persbericht van vrijdag 12 september 2003

Eindhoven 12-09-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte van zakkenrollerij opgepakt

Op de Goorstraat is vrijdagmiddag rond 13.35 uur een 30-jarige vrouw uit Uden aangehouden. Zij wordt verdacht van het rollen van de portemonnee van een 60-jarige vrouw uit Eindhoven in een winkel aan de Tongelresestraat kort voor haar aanhouding. Bij de verdachte werd het geld van de vrouw aangetroffen. De portemonnee werd in de omgeving teruggevonden. De vrouw is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Best: Aanhangwagen voor ogen eigenaar weggenomen

Op De Run is vrijdag tussen 10.00 en 10.30 uur een aanhangwagen met het kenteken VV-ZP-02 gestolen. De eigenaar van de aanhangwagen was in een kantoor aan de eerdergenoemde straat aanwezig. Toen hij naar buiten keek zag hij plotseling dat zijn aanhangwagen was ontkoppeld en achter een andere auto hing. Hij zag de auto vervolgens wegrijden met zijn eigendom. Op de aanhangwagen lagen geen spullen op het moment dat hij werd weggenomen.

Bladel: Aanhangwagen gestolen

Vanaf een terrein aan de Nijverheidsstraat is donderdag tussen 14.30 en 16.30 uur een aanhangwagen gestolen met het kenteken 37-BJ-PG. Het terrein is omheind maar de poort stond open.

Gemert: Zakkenrollerij

Op de Elisabethplaats is donderdagmiddag tussen 14.15 en 14.30 uur een 73-jarige vrouw uit Gemert het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De vrouw had gewinkeld aan de eerdergenoemde straat. Na het betalen had ze haar portemonnee in haar jaszak gestopt. Toen ze haar boodschappen in haar fietstas had gedaan merkte ze dat haar portemonnee met daarin ongeveer 90 Euro en enkele pasjes uit haar jaszak was verdwenen. Ook vrijdagmiddag rond 13.30 uur is een 46-jarige vrouw uit Gemert het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De vrouw was aan het winkelen aan de Pastoor Poellplein. Ze had haar boodschappentas in een winkelwagentje gezet. Toen ze bij de kassa kwam bleek dat haar portemonnee met daarin ongeveer 150 Euro en een identiteitsbewijs was weggenomen.

De Rips: Snelheidscontrole

Op de Stippelberg is vrijdag tussen 10.20 en 14.20 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1.248 gecontroleerde voertuigen reden 101 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 129 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan.

Son: Verkeersongeval

Vrijdag om 8.00 uur is een meisje van 12 uit Breugel gewond geraakt bij een verkeersongeval op de 7500. Het meisje reed plotseling van het fietspad de rijbaan op en werd aangereden door een auto, bestuurd door een 48-jarige man uit Rosmalen. Het meisje is met een beenbreuk naar het Catharina ziekenhuis gebracht.

Someren: Kasbouwmateriaal gestolen

Vanaf een terrein aan de Hoge Akkerweg is tussen donderdag 17.00 uur en vrijdag 12 september 7.30 uur kasbouwmateriaal gestolen. De materialen zijn uit de in aanbouw zijnde kassen gestolen en hebben een waarde van ruim 5.000 Euro.

Waalre: Woninginbraken

In een woning aan de Vetbergen is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Een voordeur werd opengebroken en uit het pand werd een schoudertas met onder meer een rijbewijs, autopapieren en een portemonnee met daarin ongeveer 90 Euro en enkele pasjes weggenomen. Ook worden een GSM en sieraden vermist. Ook in een woning aan de Drs. Hein Mandosplaats is in dezelfde nacht ingebroken. Uit de woning werden een tas met een portemonnee met ongeveer 150 Euro, een bankpas en een identiteitskaart gestolen. De dader is binnengekomen door een voordeur open te breken.