Gemeente Leiden

Persbericht

Open dagen stadhuis / Open Monumentendagen

Publicatiedatum: 10 september 2003

Net als voorgaande jaren vinden, tegelijk met de Open Monumentendagen, ook in 2003 weer de Open Dagen Stadhuis plaats. Komend weekend is het weer zo ver. Het stadhuis zet zijn deuren open voor bezoekers. Iedereen is welkom! Er is van alles te doen.

De rondleiding door raadsleden is een blijvertje, evenals de informatiemarkt in de Burgerzaal. Een collage van de films van LVSL (genomineerd voor de Zilveren Veer) getiteld De Leidse spiegel 2002 wordt vertoond in de B&W-kamer. Op de begane grond van het stadhuis vindt u een boerenmarkt en wordt u rondgeleid door informatrices. Bij de interactieve PCs van het gemeentearchief kan o.a. een digitaal stamboomonderzoek gedaan worden (archieven uit Leiden, Rijnsburg en Zoeterwoude). Verder exposeert de kunstenaar Ap van Doorn beelden en schilderijen van koeien. Hoe het leven op de boerderij is, kan worden bekeken bij de Stadhuisbibliotheek.

Burgemeester Lenferink heeft op zaterdag 13 september een druk programma. Hij begint die dag op zijn kamer in het stadhuis van 10.00
- 10.30 uur, daarna is hij te vinden op de steigers van de Pieterskerk, waarna hij op het Stadhuisplein het eerste exemplaar van de brochure Zonder status ben je kansloos, met status krijg je een gezicht in ontvangst neemt. De brochure is gemaakt door de initiatiefgroep Leiden tegen uitzetting , welke initiatiefgroep zaterdagmiddag een manifestatie organiseert op het Stadhuisplein. Tussen 13.00 en 14.00 uur zal hij weer in zijn kamer aanwezig zijn. Om 14.30 uur treft burgemeester Lenferink zijn collega Zonnevylle in de Hollandse Tuyn in Leiderdorp, om samen met hem vervolgens enkele activiteiten in de Hoofdstraat te bezoeken.

De beide burgemeesters gaan vervolgens per fiets naar Leiden om daar ook enkele monumenten te bezoeken.

s Avonds geeft de burgemeester het startsein voor de Rijntaptoe op de Beestenmarkt.

Ook dit jaar zijn er veel activiteiten speciaal op de jeugd gericht. Zo kunnen ze leren boter maken, koe melken, boerenkaas en boerenijs proeven op de boerenmarkt in de centrale hal op de begane grond van het stadhuis. Op zondag lopen er ponys op het Stadhuisplein.

De ingang onder het bordes is geopend; deze ingang biedt toegang tot het atrium.

Voor rolstoelgebruikers en kinderwagens is de toegang aan het Stadhuisplein open.

Deze pagina is gewijzigd op 12-09-2003