Vlaamse overheid

Vlaamse regering
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING VERGADERING VAN 12 SEPTEMBER

2003

Situatie van onderwijspersoneel BSD geregeld

De Vlaamse regering besliste, op voorstel van Vlaams minister van Onderwijs en Vorming Marleen VANDERPOORTEN, om het besluit tot definitieve regeling van de situatie van de personeelsleden uit het onderwijs die tewerkgesteld zijn in de instellingen van het gemeenschapsonderwijs in Duitsland, definitief goed te keuren.

Ten gevolge van de terugtrekking van de Belgische strijdkrachten uit Duitsland is de aanwezigheid van het Vlaamse onderwijs in Duitsland ook afgebouwd. De laatste scholen sloten hun deuren op 30 juni.

Door dit besluit worden alle passende maatregelen genomen om de vaste en tijdelijke personeelsleden die tot 30 juni werkten in Duitsland, in Vlaanderen tewerk te stellen.

Het bijzondere van dit besluit is de regeling die uitgewerkt werd voor de tijdelijke personeelsleden. Onder bepaalde voorwaarden krijgen deze personeelsleden bij de scholengroep van hun keuze de dienstancinniteit die ze als tijdelijke in Duitsland hebben opgebouwd. Deze ancinniteit kunnen ze in hun nieuwe betrekking te gelde maken.

persinfo: Jo De Ro, woordvoerder van minister Vanderpoorten - tel. 02 553 99 11 e-mail: persdienst.vanderpoorten@vlaanderen.be