Vlaamse overheid

Vlaamse regering
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING VERGADERING VAN 12 SEPTEMBER

2003

Nieuwe naam voor verpleegopleiding in SO

De Vlaamse regering besliste, op voorstel van Vlaams minister van Onderwijs en Vorming Marleen VANDERPOORTEN, definitief tot wijziging van het besluit van 1 maart 2002 betreffende het experimenteel secundair onderwijs volgens een modulair stelsel.

Door dit besluit komen de opleidingen psychiatrische verpleegkunde en ziekenhuisverpleegkunde samen in n traject en krijgen ze een nieuwe naam. Vanaf nu spreken we simpelweg over de opleiding verpleegkunde. Deze verandering kadert binnen het modulaire systeem van lesgeven in het beroepsonderwijs. Het diploma dat vanaf het schooljaar 2004-2005 wordt uitgereikt, zal dus het diploma verpleegkunde zijn.

Elke leerling die na het behalen van zijn getuigschrift van de tweede graad beroepssecundair onderwijs ten minste nog drie jaren succesvol aflegt, krijgt een diploma secundair onderwijs. In de verpleegkunde behaalt een leerling dit diploma als hij in de vierde graad geslaagd is voor de eerste twee modules van de verpleegopleiding.

persinfo: Jo De Ro, woordvoerder van minister Vanderpoorten - tel. 02 553 99 11 e-mail: persdienst.vanderpoorten@vlaanderen.be