Gemeente Alkemade


Nieuwsbericht

12-09-2003
Vandalen houden huis
Bestuur gedwongen tot bezuiniging

In het weekend van 6/7 september jongsleden hebben vandalen zich in de nachtelijke uren weer behoorlijk uitgeleefd. Dit ging gepaard met een spoor van vernielingen, zichtbaar van Nieuwe Wetering tot Roelofarendsveen.

De schade die het afgelopen week-end door vandalen veroorzaakt is, bestond onder meer uit leeggehaalde plantenbakken, een in het water gegooide plantenbak, omgetrapte wegmarkering, een omgegooid verplaatsbaar toilet, omgebogen verkeerspalen en ga zo maar door.

De totale schade alleen voor de Gemeente Alkemade is voor dit weekend geraamd op 2000,-. Dit is dan nog maar één voorbeeld van wat er in de weekenden allemaal gebeurt. De totale schade voor dit jaar is tot heden vastgesteld op 5000,-.

Voor dit geld zal weer op een andere post bezuinigd moeten worden. Ook aan particulier bezit is het nodige vernield. Hoeveel de schade hiervan bedraagt is niet bekend.
Het wrange van het hele verhaal is dat er mensen/instanties zijn die voor diverse doelgroepen evenementen organiseren. De gemeente geeft voor deze evenementen vergunningen en krijgt dan op deze manier de rekening gepresenteerd krijgt. Frustratie dus bij velen die het goede voor hebben, maar ook frustrerend voor medewerkers van de gemeentelijke onderhoudsdienst, die in dit geval zien dat hun werk soms niet eens "een weekend uitgaan overleeft".