Ingezonden persbericht

Ruim 90% beleggers vindt beloning Moberg te hoog

UTRECHT, 20030912 -- Een grote meerderheid van de Nederlandse particuliere beleggers vindt de beloning van de nieuwe topman van Ahold veel te hoog. Dat blijkt uit een onderzoek dat de afgelopen week is uitgevoerd door de website beursgorilla.nl. Van de 1200 ondervraagden noemde 86% de beloning "veel te hoog", terwijl 6% de beloning als "hoog" kwalificeerde. Een kleine minderheid van 8% heeft begrip voor de hoogte van het beloningspakket, maar mist duidelijke en meetbare prestatiemaatstaven.



Uit het onderzoek blijkt tevens dat ruim de helft van de beleggers die nu het aandeel Ahold in portefeuille heeft, serieus overweegt om het aandeel te verkopen. Opmerkelijk is dat deze groep niet verwacht dat het aandeel zal zakken. Men wil een daad wil stellen tegen de alsmaar stijgende salarissen van bestuurders.


Ruim 82% van de ondervraagden geeft aan dat de Raad van Commissarissen onjuist heeft gehandeld door met de hoge beloning akkoord te gaan. Slechts 18% vindt juist dat de nieuwe topman, Anders Moberg, onverantwoord heeft gehandeld door het beloningpakket te accepteren. In de ogen van de beleggers is de Raad van Commissarissen de grote boosdoener. Een meerderheid vindt dat het een "goede zaak" zou zijn als de voorzitter van de Raad van Commissarissen zou opstappen. Vrijwel niemand vindt dat Moberg moet opstappen.





Ingezonden persbericht