Gemeente Reimerswaal



Open Monumentendag

Op zaterdag 13 september en/of zondag 14 september vindt de 17e Open Monumentendag plaats. Onder de titel Boerenbouw staat het evenement dit jaar in het teken van landelijke bouwkunst en agrarische monumenten in het bijzonder. Aanleiding voor dit thema is 2003 jaar van de Boerderij.
Ook in Reimerswaal zullen op 13 september een aantal monumenten geopend zijn en kan er deelgenomen worden aan excursie. Programma
In Yerseke worden gratis rondleidingen o.l.v. een gids naar de karakteristieke oesterputten gehouden. De rondleidingen starten bij de VVV (Kerkplein 1) om 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Tevens is de N.H. Kerk geopend en is het Oosterschelde Museum gratis te bezoeken.
In Kruiningen zijn "de Oude Molen" en de Johanneskerk opengesteld. In Waarde zijn molen "de Hoed" en de N.H. kerk opengesteld. De molen is in 1993 door prins Claus na een grondige renovatie feestelijk ingebruiksgesteld. Bij de molen is er ter ere van dit 10 jarig-jubileum een fotopresentatie ingericht..
In Krabbendijke is molen "De Rozenboom" geopend. In Rilland zijn molen "De Witte Molen" en de boerenschuur aan de Hoofdweg 6 te bezichtigen. De boerenschuur behoort bij een nog in bedrijf zijnde boerderij, in de schuur zijn diverse dieren aanwezig. De boerenschuur is een zwart houten dwarsdeelschuur met wolfseinden en een pannendak.

(Geplaatst op: 19-08-2003)