FNV

FNV sluit zaterdag eerste fase campagne af

FNV-voorzitter Lodewijk de Waal sluit op zaterdag 13 september in Groningen de eerste fase van haar campagne 'Het kan socialer. Beter' af. Gelijktijdig worden in het hele land op bijeenkomsten en manifestaties mensen geïnformeerd over de plannen van het kabinet.

De Waal spreekt om 12.30 uur in de Martiniplaza in Groningen leden en kaderleden van de FNV toe. Zijn collegabestuurders zijn bij activiteiten elders in het land actief. Zo is Henk van der Kolk (voorzitter FNV Bondgenoten) aanwezig bij een bijeenkomst in Deventer en bezoekt Abvakabo FNV-voorzitter Guus van Huygenvoort Amsterdam. Campagneleider en FNV-bestuurder Agnes Jongerius is zowel aanwezig in Groningen als in Utrecht.

De FNV rondt op deze zaterdag voor Prinsjesdag de eerste fase af van haar campagne 'Het kan socialer. Beter'. Die stond in het teken van het informeren van de Nederlanders over de voornemens van het Kabinet Balkenende II en de negatieve werking ervan.

De campagne ging van start op 26 juni - de dag voor het zomerreces van de Tweede Kamer. Op meer dan 100 plaatsen verspreid over het land zijn ruim 100.000 actiekranten en 400.000 pamfletten verspreid.

Direct na Prinsjesdag krijgt de campagne 'Het kan socialer. Beter' een ander karakter. De FNV gaat dan de bedrijven in. Er komen werkonderbrekingen, verlengde lunches en estafetteacties. De start van de tweede fase is op woensdag 17 september in Rotterdam.

Een overzicht van de activiteiten van 13 september is te vinden op www.fnv.nl/actie