Ingezonden persbericht


Bericht van de gezamenlijke Vliegkampvrienden

PERSBERICHT

Katwijk, 10 september 2003

Zaterdag 13 september actiedag

Protesttocht bewoners voor behoud Vliegkamp Valkenburg

Zaterdag 13 september van 14.00 uur tot 16.00 uur vindt een grote demonstratie plaats voor het behoud van Marinevliegkamp Valkenburg. Inwoners vanuit de wijde omgeving en sympathisanten gaan die middag, gekleed in rode bovenkleding, massaal op de fiets. Vanaf de hoofdingang van het Marinevliegkamp en het Valkenburgse Meer fietsen de actievoerders naar de hekken van de landingsbaan van het vliegkamp om daar een symbolische rode streep te vormen onder het motto : Rode streep door Haagse plannen .

De rode streep wordt ondersteund door hoogwerkers en een rollende drieklank gespeeld door een lange rij van muzikanten. Terwijl dit gebeurt komen vliegtuigen over die de actie vastleggen. Beelden van de actie worden later aangeboden aan de leden van de Tweede Kamer.

De inwoners van de omliggende gemeenten van het Marinevliegkamp zijn het niet eens met de plannen van het kabinet om de tien Orions en Vliegkamp Valkenburg op te heffen. In de afgelopen maanden maakten duizenden mensen kenbaar dat zij het vliegkamp open willen houden. Met de protesttocht op zaterdag 13 september willen de bewoners dit ook tonen.

De actie is voorbereid door de gezamenlijke Vliegkampvrienden voor het behoud van Marinevliegkamp Valkenburg, samengesteld uit de bewonersgroepen Vrienden van Katwijk, van Wassenaar, van Rijnsburg en van Valkenburg en de Stichting Vrienden Marinevliegkamp Valkenburg. Meer informatie is te vinden op de websites: www.vliegkampopen.com, www.vliegkampopen.nl en www.svmv.netmenu.nl


---

Informatie voor de pers/

Ingezonden persbericht