Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 13-09-2003
Persberichten zaterdag 13 september 2003 Perspiket door Ron Reinds 06-52528707

Onder invloed

ELIM De aandacht van de politie werd vannacht getrokken door de bestuurder van een bromscooter die al rijdend een flesje bier nuttigde. De 16-jarige jongeman reed over de Carstensdijk terwijl hij reeds onder invloed verkeerde. Het gevolg was dat hij in een bocht op zijn snuit ging. Hij blies 690 ug/l . Hij kreeg een proces-verbaal en na onderzoek bleek tevens dat de bromscooter niet verzekerd was. Ook hiervoor werd de man bekeurd.

EMMEN Vannacht reed een 24 jarige man uit Nieuw Amsterdam in zijn personenauto over de Hondsrugweg terwijl hij onder invloed verkeerde. Hij blies 180 ug/l en werd bekeurd.

EMMEN Een 19-jarige jongen uit Emmen werd vannacht bekeurd terwijl hij onder invloed over de Kerkhoflaan reed in zijn personenauto. Hij blies 205 ug/l.

Bestuurder scooter bekeurd

EMMEN Een 17-jarige scooterbestuurder werd gisteravond bekeurd omdat hij zonder helm en zonder geldige verzekering over de Kerkhoflaan reed. De scooter ging mee naar het bureau waar deze tegen overlegging van een geldige verzekering kan worden opgehaald.

Diefstal vrachtauto

MEPPEL Een 42-jarige eigenaar van een vrachtauto deed aangifte van diefstal van zijn aan de Oliemolenweg geparkeerde vrachtauto. De diefstal is vermoedelijk afgelopen nacht gepleegd tussen 01.20 en 03.00 uur. Het betreft een Mercedes-Benz, type 814 (bais tgk MRCC-2255, rode cabine met een beige/roomkleurige streep erop. De bak (plm. 6 meter) is roomkleurig. Hierop heeft de tekst "Tielbeek teamtrans" gestaan. Deze tekst is nog enigszins leesbaar. In de bak staat een pompwagen van het merk BT lifter die rood van kleur is. De politie zoekt getuigen van deze diefstal 0900-8844.

Bedrijfsinbraken

BEILEN ASSEN Afgelopen nacht vond er een inbraak plaats bij een bedrijf aan de Ossebroeken in Beilen. Door het ingooien van twee ruiten werd het mogelijk om twee beeldschermen weg te nemen. Een soortgelijke inbraak vond plaats aan de J.C. van Markenstraat. Daar werd eveneens bij een bedrijf twee ruiten ingegooid en 2 beeldschermen weggenomen.

Vernieling politieauto

ELIM Afgelopen nacht ontdekten surveillerende agenten in Elim dat twee jongens bezig waren om de banden van de ter hoogte van de feesttent aan de Carstenswijk geparkeerde dienstauto leeg te laten lopen. Beide knapen, 20 en 22 jaar en wonende in Elim, werden aangehouden. Drie banden moesten weer van inhoud worden voorzien. Ze kregen een snelrechtdagvaarding.

Strobranden

TWEEDE EXLOERMOND/EES Vannacht gingen aan de Oostervleddersdijk in Tweede Exloermond en aan de Schaapstreek in Ees respectievelijk 65 en 80 rollen stro in vlammen op.

Aanhoudingen

ASSEN Vannacht vond er een vernieling plaats in het Moluks buurtcentrum aan de Maasstraat. De 53-jarige beheerder deed aangifte van vernieling van een ruit en een stoel door een van de bruiloftsgasten. De onenigheid ontstond toen er na de bruiloft opgeruimd moest worden en een 32-jarige Assenaar niet mee wilde werken. Uit boosheid gooide de man een stoel door een ruit. Toen de aangekomen politie de man voor de vernieling aan wilde houden beledigde en bedreigde hij de politie. Zijn 29-jarige broer, eveneens wonende in Assen, belemmerde de aanhouding van zijn broer en beledigde en bedreigde de politie eveneens. Beide bruiloftsgasten werden na het huwelijksfeest van hun zusje aangehouden en overgebracht naar het bureau in Assen. Ze kregen een dagvaarding.

Autoinbraken

ASSEN Afgelopen nacht is er op diverse plaatsen ingebroken in zes personenautos nml. Alteveerstraat, Mercuriusplein, Marconistraat, Ekkelwal en twee maal het Abel Tasmanplein.

Bij alle autos werd een ruit ingegooid om deze te kunnen openen. De buit bestond uit een autoradio-cd-speler, CDs, zonnebrillen, gereedschapkoffer en een radardetector.