Rijn en Venen 12.00 uur

Utrecht 14-09-2003 - Persberichten district Rijn en Venen

Snelheidsduivels
MAARSSEN Op de Zuilense Ring heeft de politie zaterdag van 16.15 tot 17.30 uur op snelheid gecontroleerd.
Op deze weg mag maximaal 100 km. p/u worden gereden, maar tijdens de controle kwamen alleen al zes automobilisten met snelheden tussen de 138 en 148 km. p/u. voorbij. Een Spanjaard moest ter plaatse 115 euro betalen, omdat hij 130 km. p/u reed.

Baldadige Utrechter aangehouden
MIJDRECHT Een 22-jarige Utrechter is zaterdag rond 02.30 uur op het Hofland aangehouden.
De man liep langs een politieauto en schopte er tegenaan. Toen een agent achter hem aan ging, werd hij betrapt op wildplassen. Doordat de Utrechter daarna ook nog eens weigerde om zijn personalia op te geven, werd hij aangehouden. Omdat hij tegenwerkte, moest hij geboeid naar het politiebureau. Daar werden enkele bekeuringen voor hem uitgeschreven.

Dronken autobestuurder
MAARSSEN Op de Burg. Strick van Linschotenstraat is zaterdag rond 23.50 uur een 40-jarige Utrechter aangehouden.
De man bestuurde een auto, maar zijn rijgedrag op de Straatweg viel bij agenten op. De agenten probeerden de man met lichtsignalen te waarschuwen, omdat zijn autoverlichting niet aanstond. Toen hij daarop niet reageerde, volgde een stopteken, met evenveel c.q. even weinig resultaat. Op de Burg. Strick van Linschotenstraat werd de auto klemgereden. In het politiebureau kwam uit de ademanalyse 800 ug/l naar voren. Dit betekende invordering van het rijbewijs en een proces-verbaal.