EVD

Handelsreis naar Slowakije en Tsjechië, 14 t/m 19 september 2003
---

De handel met Slowakije en Tsjechië stijgt jaarlijks. In 2002 is de afzet van Nederlandse producten in de beide landen met meer dan tien procent gestegen. In mei 2004 gaan deze twee landen deel uit maken van de Europese Unie. Dit maakt deze landen nu al toegankelijker. Zo worden er geen invoerrechten meer geheven op industriële producten uit de EU. En een ander belangrijk voordeel is dat de CE-markering op een groot aantal producten reeds geldig is in Tsjechië en in de nabije toekomst in Slowakije. De EVD organiseert van 14 t/m 19 september, in samenwerking met de Metaalunie, MKB Nederland, Vereniging FME-CWM en TRN (Toerisme Recreatie Nederland), een multisectorale handelsreis naar Slowakije en Tsjechië. De handelsreis is dé gelegenheid om nieuwe handelscontacten te leggen of bestaande contacten te intensiveren.

Graag nodigen wij u uit om aan deze handelsreis deel te nemen. U kunt zich direct online aanmelden. Sluitingsdatum is 7 juli 2003. De inschrijving geschiedt op volgorde van ontvangst.

Matchmaking
Aan de hand van uw bedrijfsprofiel en een intakegesprek wordt u in contact gebracht met potentiële zakenpartners. Het streven is om uw afspraken zoveel mogelijk op locatie te arrangeren, zodat u zich een goed beeld kunt vormen van uw mogelijke zakenpartners.

Internationale beurzen
Tijdens de handelsreis wordt het beursterein in Brno (Tsjechië) bezocht waar gelijktijdig twee internationale beurzen plaatsvinden:
* De MSV, de grootste internationale metaal- en machinebouwbeurs voor Midden- en Oost-Europa. Op deze beurs zal Nederland vertegenwoordigd zijn met een Hollandstand.
* De Transport & Logistiek beurs.

Voor belangstellende bedrijven zal het individuele afsprakenprogramma op de beurs plaatsvinden.

Kosten
Deelname aan de handelsreis staat open voor alle Nederlandse bedrijven en de kosten bedragen 500 euro per deelnemer (reis-, verblijfs- en eventuele overige individuele kosten zoals huur auto en tolkzijn voor eigen rekening.) Om iedere deelnemer een op maat geschreven programma te kunnen garanderen, wordt er een maximum gesteld aan het aantal deelnemers.

Programma
Meer informatie over het programma vindt u op de pagina 'Programma'.

Interessante sectoren
Beide landen hebben sterke productiesectoren, zoals de machinebouw, de metaalbewerking en de automobielindustrie. Naast toelevering zien veel Nederlandse bedrijven mogelijkheden voor outsourcing en investeringen. Tsjechië kenmerkt zich door een geavanceerd technisch niveau. Slowakije heeft beduidend lagere lonen dan de andere landen in Centraal Europa.
Beide landen liggen centraal in Europa en het grote voordeel is dat de landen binnen 10 á 12 uur rijden vanuit Nederland te bereiken zijn. Kortom, Slowakije en Tsjechië bieden kansen die het Nederlandse bedrijfsleven niet links mag laten liggen.

Meer informatie
Voor nadere informatie over de inzending kunt u contact opnemen met:
* Sandra Pompe
Telefoon: (070) 778 83 66
E-mail: pompe@evd.nl

Wilt u meer informatie over Slowakije en Tsjechië, dan kunt de landenpagina en de online publicatie raadplegen of u kunt contact opnemen met de regio-informatiemanager voor Slowakije en Tsjechië:
* Slowakije
Corina Kerkmans
Telefoon: (070) 778 89 20
E-mail: slowakije@info.evd.nl
Landenpagina
Online publicatie


* Tsjechië
Thera van Summeren
Telefoon: (070) 778 89 20
E-mail: tsjechische-republiek@info.evd.nl
Landenpagina
Online Publicatie

Slowakije Tsjechië