Gemeente Rotterdam

Rotterdam eert 300-jarig bestaan van zusterstad St. Petersburg

(08-09-03) De Rotterdamse zusterstad St. Petersburg bestaat dit jaar 300 jaar. Ter ere van deze verjaardag zal van 15 tot en met 30 september een Nederlandse culturele manifestie in St. Petersburg te zien zijn: 'Het venster op Nederland/ Days of Dutch Culture'. Deze verassende culturele manifestatie wordt georganiseerd door de Stichting Internationale Culturele Activiteiten (SICA) en het Nederlands Consulaat-Generaal te St. Petersburg. Ook Rotterdam draagt bij aan de manifestatie.

In mei 2003 vierde St. Petersburg haar verjaardag en organiseerde onder meer een partnerstedenconferentie van 22 tot 26 mei 2003. Namens de gemeente Rotterdam nam wethouder Rabella de Faria deel aan deze conferentie, waarbij een lans werd gebroken voor het behoud van cultureel erfgoed in steden.

Rotterdams geschenk aan St. Petersburg

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest heeft op 7 en 8 juni een concert gegeven in het befaamde Mariinsky Theater in St. Petersburg. Een geschenk van Rotterdam dat burgemeester Ivo Opstelten en wethouder Kunstzaken Stefan Hulman overhandigden aan plaatsvervangend gouverneur Prochorenko van St. Petersburg. Een symbolisch cadeau, want Maestro Valery Gergiev is zowel Rotterdammer als Petersburger. Beide concerten waren een doorslaand succes.

Het verblijf van het Rotterdamse orkest, dat deel uitmaakte van het prestigieuze Witte Nachten Festival, werd gesponsord door de gemeente Rotterdam. (de afdeling Externe betrekkingen en het Havenbedrijf). Een verslag van de concerten kunt u lezen op de website van RD-correspondent Charles Hoedt. Dit artikel verscheen eveneens in het Rotterdams Dagblad van 10 juni 2003.

Kijk verder naar:
Rotterdamse onderdelen van het Venster op Nederland/Days of Dutch Culture, september 2003.

Meer informatie kun u krijgen bij: Arnout Nuijt, afdeling Externe Betrekkingen, Bestuursdienst, Gemeente Rotterdam
Telefoon: 010-417 29 53 of e-mail: a.nuijt@bsd.rotterdam.nl