Politie Groningen

Persberichten maandag 15 september 2003

Provincie Groningen, 15-09-2003 -

Groningen: man mishandeld en beroofd
Een 34-jarige man uit Grootegast is zondagochtend op het Lopendediep gewond geraakt na een beroving met geweld. Het slachtoffer werd door twee mannen en een vrouw aangesproken en kreeg van een van de mannen direct een klap. Hij kreeg vervolgens meerdere klappen en moest onder bedreiging zijn beurs afgeven. De drie onbekende daders zijn hierop gevlucht en ontkomen. Het slachtoffer werd voor het doen van aangifte meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat het slachtoffer een steekwond in zijn been had. De man is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie vermoedt dat de mishandeling en beroving in de drugssfeer moet worden geplaatst. De politie heeft inmiddels een aantal getuigen gehoord. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: alcomobilist rijdt tegen paal
De politie heeft zondagochtend op de Fossemaheerd een 19-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer was de controle over het stuur kwijt geraakt, waarna hij tegen een betonnen paal botste. De gealarmeerde politie rook vervolgens alcohol bij de bestuurder. Op het politiebureau bleek dat de man 1,25 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van zes uren. Het voertuig van de Stadjer werd afgesleept. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Haren: Emmenaar aangehouden voor inbraak en vernieling
De politie heeft zondagmiddag bij een woning aan de Hopweg een 36-jarige man uit Emmen aangehouden voor inbraak en vernieling. De Emmenaar had in de woning van zijn ex-vrouw diverse goederen weggenomen en daarnaast diverse vernielingen aangericht. Hij had zichzelf toegang verschaft tot de woning door een ruit te vernielen en vervolgens door handreiking een deur te openen. De Drent werd door de agenten op heterdaad betrapt. De man was reeds meerdere keren, bij afwezigheid van zijn ex-vrouw, in de woning gekomen om goederen weg te nemen. De verdachte is ingesloten. De man zijn auto en aanhangwagen werden in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft zondagmiddag op de ringwegen twee snelheidscontroles gehouden. Op de Beneluxweg passeerden 1384 voertuigen de snelheidsmeter. Hiervan reden 94 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 134 km/uur, waar 70 km/uur is toegestaan. Daarnaast werd de snelheid gemeten op de Friesestraatweg. Hier werden 1409 voertuigen gecontroleerd. 23 Bestuurders waren op deze locatie in overtreding. De snelste rijder reed hier 104 km/uur. In alle gevallen maakt de politie proces-verbaal op.

Groningen: recalcitrante overlastpleger aangehouden
In de Hoekstraat heeft de politie zondagavond een 26-jarige man uit Groningen aangehouden, omdat hij tegen een raamkozijn van een woning zat. De man was tevens behoorlijk onder invloed van alcohol. Bij zijn aanhouding gedroeg hij zich recalcitrant. Hij beledigde en bedreigde vervolgens de dienders. De Stadjer werd gehoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Sappemeer: stereo in beslag genomen
In een woning aan de Kleinemeersterstraat van een 42-jarige man uit Sappemeer nam de politie zondagavond een stereo-installatie in beslag. De agenten waren voor eerdere geluidsoverlastmeldingen al vaker bij de woning geweest maar de man bleef volharden in de geluidsoverlast. Omdat de man niet reageerde werd een ruit vernield om binnen te komen. Er waren voorwerpen in de kamer voorhanden als een groot vleesmes, kleine hakbijl en een luchtdrukpistool waarvan onduidelijk was of de man ze wilde gebruiken tegen de politie. Er werd pepperspray ingezet waarna de man overmeesterd kon worden. De geluidsapparatuur en de overige goederen zijn meegenomen. Tegen de aangehouden man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ter Apel: man (39) moet nog 21 dagen zitten
De politie hield zondagavond een 39-jarige man uit Ter Apel aan bij zijn woning aan de Mezenhof die nog 21 dagen gevangenisstraf tegoed had. Er waren geluidsoverlast klachten die maakten dat de agenten naar de woning kwamen waar de bewoner nog een straf open had staan. De man probeerde de woning te ontvluchten maar kon door politieagenten die zich aan de achterzijde van de woning hadden geposteerd worden aangehouden. Hij is overgedragen aan justitie voor het uitzitten van zijn straf.

Hoogezand / Beerta: rijden onder invloed
In de Kerkstraat in Hoogezand werd zondagavond een alcoholcontrole gehouden waarbij 30 bestuurders moesten blazen. Een 39-jarige automobiliste uit Foxhol blies een promillage van 0.8 en kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. In Beerta werd zondagnacht een 32-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd. Hij blies een promillage van 0.95 en kreeg ook een rijverbod en een proces-verbaal.

Verkeerscontroles
In de Schoolstraat in Musselkanaal werd zondagmiddag de snelheid van 350 voertuigen met de lasergun gemeten. Er werden zes overtredingen van de geldende maximumsnelheid van 50 km per uur geconstateerd. Hoogste overtreder reed 85 km per uur. Drie automobilisten droegen geen gordel en een bromfietser was niet in het bezit van een certificaat. Op de Aweg in Musselkanaal werden dezelfde middag vijf bekeuringen uitgedeeld voor een te hoge snelheid. Er werden 150 voertuigen gecontroleerd en de hoogst gemeten snelheid was 79 km per uur.