Politie Twente

Persberichten Politie Twente 15 september 2003

Onder invloed aanrijding veroorzaken

Bestuurder met 2.99 promille in zijn bloed, rijdt tegen vier geparkeerde auto's aan

Enschede

Zondagmiddag 14 september, werd om ongeveer 17.00 uur gemeld dat op de 2e Emmastraat in Enschede, een automobilist een viertal geparkeerde auto's had aangereden. Ter plaatste bleek het te gaan om een 24 jr. Enschedeer die behoorlijk diep in het bekende glaasje had gekeken. Hij werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 2.99 promille uit. Het rijbewijs is ingevorderd en pv wordt opgemaakt. (bps: 03-121316)

Winkeldieven aangehouden

Twee winkeldieven aangehouden, beiden worden voorgeleid bij justitie

Enschede

Zondagmiddag 14 september, om ongeveer 15 uur, werd bij een schoenenzaak aan de Heurne in Enschede, een 39 jr. Enschedeer aangehouden, die getracht had een drietal paar schoenen mee te nemen zonder die te betalen. Omdat hij als stelselmatige dader voorkomt, werd door justitie beslist dat de 39 jr. in verzekering werd gesteld en dat hij woensdag de 17e bij justitie wordt voorgeleid. Hetzelfde geld voor een 31 jr. Enschedeer, die rond 16 uur bij een warenhuis aan de Boulevard in Enschede werd betrapt bij het stelen van 4 weegschalen. Ook hij werd aangehouden en aan het bureau in verzekering gesteld en opgesloten. Net als de 39 jr. komt hij voor op de lijst met stelselmatige daders en moet ook woensdag worden voorgeleid bij justitie. (bps: 03-121274 / 03-121291)

Man neergestoken

Neergestoken man geeft bij doen van aangifte signalement van dader

Enschede

Zondag de 14e september, werd reeds gemeld dat een 21 jr. Enschedeer gewond was aangetroffen voor een woning aan de Reudinkstraat in Enschede, waar hij zich bij de bewoner had gemeld. In de loop van de zondag werd in het ziekenhuis, bij het opnemen van de aangifte van het slachtoffer, meer duidelijk. De 21 jr. vertelde dat hij zondagmorgen 14 september, omstreeks 04.30 uur op de Oude Markt in de Enschedese binnenstad, was aangesproken door een hem onbekende jongen. Deze had hem voorgesteld om nog naar een casino te gaan, waarvan hij het adres wist. Op weg daar naartoe werd hij op de Benninkburg in Enschede, plotseling door de onbekende jongen vastgepakt en werd hij met een mes gestoken. De 21 jarige had kans gezien te vluchtten, en was zo in de Reudinkstraat gekomen waar hij bij een voor hem willekeurige woning had aangeklopt en om hulp had gevraagd. De bewoner van deze woning had de politie gebeld en daarna was de 21 jarige met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De aangever heeft het volgende signalement van de jongen die hem heeft neergestoken opgegeven. Het gaat om blanke jongen van ongeveer 25 jaar oud, vrij lang, bijna 2 meter, kort bruin glad haar en enkele piercings in zijn smalle gezicht. Hij droeg op zijn hoofd een gele nike pet. (bps: 03-121191)

Na wheelies, rijbewijs kwijt

Twee motorrijders moeten na het maken van een wheelie, rijbewijs inleveren

Delden

Zondagmiddag 14 september, om ongeveer 17.00 uur, werd door surveillerende politiemensen geconstateerd dat twee motorrijders op de Rondweg rond Delden, bij het wegrijden bij verkeerslichten, een zogenaamde Wheelie maakten over een lengte van ongeveer 100 meter. Beiden, een 28 jr. man uit Wesepe en een 25 jr. inwoner van Bathmen, werden aangehouden en overgebracht naar het bureau in Hengelo waar hun rijbewijzen zijn ingevorderd. Pv ter zake verkeersgevaarlijk gedrag wordt opgemaakt.( 03-121309 / 03-121308)

Gestolen motor aangetroffen

In Hengelo gestolen motorscooter, aangetroffen in Alphen aan de Rijn na veroorzaken aanrijding

Hengelo / Alphen aan de Rijn

Zondagmorgen 14 september werd door de eigenaar van een motorscooter, ontdekt dat zijn motor was ontvreemd vanachter zijn woning aan de Rob de Vriesstraat in Hengelo. Hij deed hiervan aangifte en de diefstal moet in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 hebben plaatsgevonden. Zondagmiddag werd door de politie in Alphen aan de Rijn doorgegeven dat daar twee jongens van 16 en 17 jaar waren aangehouden, die met de in Hengelo ontvreemde motorscooter een aanrijding hadden veroorzaakt. Beide jongens zijn in Alphen aan de Rijn in verzekering gesteld en zijn in de loop van maandag de 15e september voor verder onderzoek overgebracht naar Hengelo. (bps: 03-121229)

Aanhoudingen na diefstal auto

Inzittenden gestolen auto aangehouden

Hengelo

Zondagmorgen 14 september, werd namens een garagebedrijf in Hengelo, aangifte gedaan van diefstal van een auto vanaf het terrein van de garage, in de nacht van zaterdag 13 op zondag de 14e. Zondagmiddag de 14e, omstreeks 17.20 uur werd deze auto aangetroffen aan de Twekkelerweg in Hengelo. De auto werd afgepost en omstreeks 17.55 uur stapten vijf personen in de auto en reden weg.Op de kruising Twekkelerweg / Veloursstraat stopte de auto voor het rode verkeerslicht en werd op dat moment door twee politieauto's klemgezet. De bestuurder trachtte nog wel weg te rijden maar dit gelukte hem niet. De vijf inzittenden, Hengeloers van 36, 42, 43 en 44 jaar en een Enschedeer van 43 jaar, werden aangehouden en aan het bureau voor verder onderzoek opgesloten. De bestuurder, de 42 jr. Hengeloer, bleek bovendien niet in het bezit van een rijbewijs en hij had te veel alcoholhoudende dranken genuttigd. De ademanalyse wees 1.10 promille uit. (bps: 03-121208)

Aanrijding met letsel

Echtpaar op fiets komt ten val, vrouw met gebroken been naar ziekenhuis

Vroomshoop

Zondagmorgen 14 september, omstreeks 11.25 uur, fietste een echtpaar, man 62 en vrouw 63 jaar, uit Vroomshoop, over de Vriezenveenseweg in hun woonplaats. Bij de Europasingel, fietste meneer rechtsaf en wilde mevrouw rechtdoor. Een aanrijding was het gevolg en mevrouw werd met een linkerbeenbreuk door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 03-121228)

Aanrijding met letsel

Motorrijder rijdt tegen personenauto aan.

Holten

Zondagmiddag 14 september, vond omstreeks 16.05 uur op de kruising Keizersweg / Aaltinkweg in Holten een aanrijding plaats tussen een motorrijder en een automobilist. De 23 jr. motorrijder uit Laren (Gld), reed over de Keizersweg en kreeg op de kruising met de Aaltinkweg geen voorrang van een 33 jr. automobilist uit Holten, die vanaf de Aaltinkweg kwam. De motorrijder werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar kon na behandeling, letsel nihil, weer naar huis. (bps: 03-121306)

Zinloos geweld

Man door jongen zonder enige aanleiding in elkaar geslagen

Almelo

Een 54 jr. man uit Almelo, kwam maandagmorgen 15 september om ongeveer 02.15 uur uit een horecagelegenheid aan de Grotestraat in Almelo. Hij liep naar zijn fiets die een eindje verderop stond om naar huis te gaan. Bij zijn fiets werd hij aangesproken door een jongen en zonder enige aanleiding geschopt en geslagen. Het schoppen ging ook nog door toen de 54 jr. reeds op de grond was gevallen.De jongen is daarop weggegaan op een herenfiets die hij bij zich had. De 54 jr. zegt nog een poosje buiten bewustzijn te zijn geweest en is daarna teruggegaan naar de horecagelegenheid, waar de politie is gebeld. Met een ambulance is hij met diverse hoofdwonden overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij ter observatie is opgenomen. De jongen betreft een ongeveer 20 jr. met een blank uiterlijk. Hij heeft een smal gezicht en zijn blonde haar was stekelig met een kuifje. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen van de mishandeling of met mensen die wellicht iets meer over de dader kunnen vertellen. (bps: 03-121433)

Jan Camphuis: 053-4555588

---- --