De Unie


Allianz Nederland: Sociaal Plan wordt verlengd

15 september 2003 - De vakorganisaties hebben met Allianz afgesproken dat het Sociaal Plan m.b.t. de integratie van Royal Nederland Verzekeringsgroep met Zwolsche Algemeene wordt verlengd. Deze verlenging heeft slechts betrekking om consequenties van deze fusie.

Door de verlenging hebben medewerkers die pas in een later stadium worden geconfronteerd met de gevolgen van de fusie alsnog de zekerheid van het Sociaal Plan.

Ziektekosten
Allianz heeft geen overeenstemming met Agis kunnen bereiken over de overname van de ziektekostenportefeuille. Hoewel Allianz pogingen blijft ondernemen deze portefeuille te verkopen valt niet te verwachten dat dit op zeer korte termijn plaatsvindt. Zodra hier wel sprake van is zullen vakorganisaties met Allianz spreken over de gevolgen van deze verkoop.

CAO
In een gesprek met Allianz hebben wij onze bezorgdheid geuit over het uitblijven van een nieuwe CAO voor de verzekeringsbranche. Wij hebben Allianz opgeroepen haar steentje bij te dragen aan het oplossen van de ontstane impasse.

Met vriendelijke groet,

Gerwin van der Lei
bestuurder

* Intropagina Commerciele Verzekeringen

maandag, 15 september 2003