Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (15/9)

maandag, 15 september 2003

Scholier zonder rijbewijs gepakt
Twaalf bekeuringen bij actie: De scholen zijn weer begonnen

BREDA- Vanmorgen is de 2e actieweek van start gegaan in het kader van het regionaal project van de politie Midden en West Brabant : De scholen zijn weer begonnen . Twaalf scholieren kregen een bekeuring. Vandaag waren de controles vooral gericht op leerlingen van het voortgezet onderwijs. De actie werd vanmorgen gehouden in de teams Breda Centrum, Zundert en Etten-leur. Eén 18 jarige jongen werd door het politieteam Centrum betrapt toen hij met de auto zonder rijbewijs naar school reed. De auto is in beslag genomen en tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

De politie richtte haar controles vanmorgen vooral op: dragen van helm, rood licht, gordel, papieren en onjuist weggedrag. Er vielen 3 bekeuringen voor het niet dragen van een gordel, twee voor rijden door rood licht, drie keer voor het tegen het verkeer inrijden van een straat, tweemaal voor rijden zonder rijbewijs (een daarvan was geen scholier), tweemaal voor het niet hebben van de vereiste bromfietspapieren.

Nog twee vrouwen slachtoffer van wespen smoes

BREDA- Inmiddels hebben zich nog twee vrouwen naar aanleiding van het krante-artikel over de wespen smoes bij de politie gemeld. Volgens de vrouwen werden zij vorige week aangesproken door een man in een grijs kleurige jeep, die ze vertelden dat er een wesp op hun rug zat. In beide gevallen bood de man aan de wesp te verwijderen en in beide gevallen viel de wesp plots in de broek. De man heeft echter geen kans gezien de vrouwen onzedelijk te betasten, zoals eerder die week wel het geval was.

Vorige week dinsdag werd een 17 jarige vrouw op de Tromplaan door een man in een jeep aangesproken. Ook bij haar kwam hij met het bekende smoesje, dat er zit een wesp op haar rug zat. Toen de man achter de vrouw stond en aan haar broeksband trok zou de wesp in haar broek zijn gevallen. Gelukkig kwam op dat moment iemand voorbij die de weg vroeg waardoor de wespengraaier werd gestoord. Donderdag probeerde de man het bij een vrouw in de Turnhoutstraat. Toen de man achter de vrouw stond zij hij onverwacht, dat de wesp in haar broek was gevallen. Omdat deze vrouw zo thuis was zei ze tegen de man thuis wel even in haar broek te bekijken. Toen de vrouw enkele meters verder was gelopen riep hij haar na: oh, hij is al weer uit je broek gevallen. Volgens de vrouw heeft de man haar niet aangeraakt. Volgens beide dames gaat het om een man van rond de 25 jaar in een jeep. De politie stelt een onderzoek in.

Brand in hennepkwekerij

BREDA- Een bewoner van een woning in de wijk Paradijs kreeg vanmorgen de schrik van zijn leven toen de hennepkwekerij op zijn zolder in brand raakte. Eerst probeerde hij zelf het vuur te doven, maar kreeg zoveel rook binnen dat hij zijn illegale handel wel bij de brandweer moest melden om nog op tijd hulp te krijgen. Die hadden het vuur snel onder controle. Op de zolder trof de politie 330 planten aan. Volgens de bewoner had hij zich voor 3000 euro in de schulden gestopt om de kwekerij te bouwen. Tegen de 24 jarige verdachte is door de politie een proces-verbaal. Ook de stroomleverancier komt nog met een forse navordering, omdat de man de stroom om de meter had afgetapt. De brand was ook vlak bij de meter ontstaan vermoedelijk door oververhitting. De zolder liep flinke rook- en roetschade op.

Voetganger aangereden

BREDA- Een 18 jarige voetganger is vanmorgen om 08.30 uur op de Beverweg ter hoogte van de kruising met de St. Ignatiusstraat aangereden toen hij de Beverweg dwars overstak tussen een rij in file staande autos. De man werd aangereden door een 29 jarige automobilist uit Breda die de file links passeerde. De voetganger werd met een gebroken arm en rugklachten overgebracht naar een Bredaas ziekenhuis. Tegen de links inhalende bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor gewelddadige beroving

BREDA- De politie heeft vanmorgen een 41 jarige Bredanaar aangehouden voor een gewelddadige beroving, die hij in de nacht van 7 september zou hebben gepleegd op de Odilia van Salmstraat in Breda. Het slachtoffer, een 43 jarige Bredanaar, nachts op weg naar huis vast gepakt op de grond gegooid en van zijn gsm beroofd. Volgens het slachtoffer was de dader van de overval in gezelschap van nog twee of drie personen. Voor het letsel dat hij op liep is hij een nacht in een Bredaas ziekenhuis ter observatie opgenomen. Het onderzoek naar mededaders is nog niet afgerond. De politie sluit daarom meerdere aanhoudingen niet uit.

Tweemaal inbraak bedrijf

ZEVENBERGSCHEN HOEK- In het weekeind is tweemaal ingebroken in een restaurant aan de Moerdijkseweg te Zevenbersche Hoek. Men is het bedrijf binnengekomen door steeds dezelfde deur te forceren. Bij de eerste keer heeft men de gokkasten leeg gehaald. Tijdens de tweede keer, zijn de sigarettenautomaten meegenomen. Van de daders ontbreekt tot nu toe ieder spoor.

In een week tijd twee scooters kwijt

KLUNDERT- Zondagavond is uit een schuur van een perceel aan de Oosterstraat te Klundert een rode scooter, merk Gilera ontvreemd. Men is de schuur binnengekomen door een deur in te trappen. Deze week is op hetzelfde adres al eerder een scooter ontvreemd. De omvang van de schade

Aanhouding na vernieling schutting en illegale hennepkwekerij

FIJNAART- Van zondag op maandag is een 31-jarige man uit Fijnaart aangehouden, omdat hij de schutting van een perceel aan de Dauwdruppelhof te Fijnaart had vernield. De man is ingesloten en de politie verricht een nader onderzoek.

Tijdens verhoor van de verdachte bleek deze in zijn woning een illegale hennepkwekerij, ongeveer 80 planten, te hebben. Deze kwekerij is door de politie ontmanteld en vernietigd.

Vernieling auto

ZEVENBERGSCHEN HOEK - In de nacht van zaterdag op zondag heeft iemand over het dak van een Mazda 323 gelopen. Deze auto stond geparkeerd aan de Hoofdstraat te Zevenbergsche Hoek. Het dak is hierdoor beschadigd. Omvang van de schade is nog niet bekend.

Beroving tijdens het pinnen

ZEVENBERGEN - Op vrijdagavond omstreeks 20.30 uur is een 20-jarige man uit Zevenbergen op de Zuidhaven te Zevenbergen beroofd van het geld, wat hij op dat moment bij een pinautomaat aan het pinnen was.

De man was aan het pinnen toen hij plotseling voelde, dat er iets scherps tegen zijn rug geduwd werd. Op het moment dat het gepinde geld uit de automaat kwam, griste de persoon het geld weg en liep hard weg de Molenstraat in, in de richting van de achterzijde van de aldaar gelegen supermarkt. Het slachtoffer is de dader nog achterna gerend tot de dader zich omdraaide en een mes liet zien. Het slachtoffer is toen teruggerend naar de pinautomaat. Wel heeft hij nog gezien, dat de dader samen met twee andere personen het parkeerterreintje achter de supermarkt afrenden. De dader was een blank persoon van ongeveer 1,80 meter lang. Zijn leeftijd wordt geschat op 25 jaar en hij had krullend, onverzorgd haar. Hij droeg een licht kleurig jack. De politie zoekt eventuele getuigen en is bereikbaar onder het telefoonnummer 0900-8844. (gegevens over automobilist zijn momentele niet voorhanden)

Diefstal aanhangwagen

ZEVENBERGEN - Van vrijdag op zaterdag is vanaf een terrein van een bedrijf aan de Koekoeksedijk te Zevenbergen een aanhangwagen met een waarde van ongeveer 750,00 ontvreemd. Men heeft toegang tot het terrein verkregen door twee poorten te forceren en de aanhangwagen weggehaald.

Moeder en kind gewond bij aanrijding

KLUNDERT - Maandagmorgen omstreeks 11.15 uur, vond er op de Schansweg te Klundert een aanrijding plaats, waarbij een moeder en haar zoontje gewond zijn geraakt.

Omstreeks genoemd tijdstip reed een 31-jarige moeder met haar eenjarig zoontje op de fiets over de Schansweg in de richting van Noordschans. Haar zoontje zat voor op de fiets in een kinderzitje. Net buiten de bebouwde kom werd zij van achter aangereden door een personenauto. De bestuurster van de personenauto verklaarde te zijn verblind door de zon. Door de aanrijding kwam de moeder met haar fiets te vallen. Zij liep hierbij hoofdletsel en een vermoedelijk gebroken enkel op. Haar zoontje raakte gewond aan zijn hoofd. Beiden zijn met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Roosendaal. Na behandeling in het ziekenhuis kon moeder en kind in de loop van de dag naar huis. De politie doet nog verder onderzoek naar de toedacht van het ongeval.

Bron: R. van Kuik