Vereniging Milieudefensie


Gezamenlijk persbericht van: Stichting LOAZ, Milieudefensie, 3VO, Reizigersvereniging ROVER, Stichting voor Gedeeld Autogebruik en het samenwerkingsverband tussen Fietsersbond, COS Nederland en NIGZ

Website bundelt activiteiten rondom duurzame mobiliteit

Website Week van de Vooruitgang vanaf nu actief

Amsterdam, 25 juni 2003 --- Vanaf vandaag is de website www.weekvandevooruitgang.nl bereikbaar voor het grote publiek. Op de website kunnen gemeenten, scholen, bewonersverenigingen en andere (milieu)groepen activiteiten aanmelden die ze tijdens de 'Week van de Vooruitgang' organiseren. De organisatie verwacht in augustus de definitieve aanmeldingen. Meer dan tweehonderd scholen en tientallen gemeenten hebben nu al op informele wijze aangegeven aan de week mee te doen. Ook een groot aantal bedrijven heeft interesse getoond in de week, met name in de 'fiets naar je werk' dag.

De 'Week van de Vooruitgang', die van 16 tot en met 22 september 2003 plaatsvindt in Nederland, is een samenwerkingsverband tussen stichting LOAZ, Milieudefensie, 3VO, Reizigersvereniging ROVER, de Stichting voor Gedeeld Autogebruik en het samenwerkingsverband tussen Fietsersbond, COS Nederland en NIGZ. Onder het motto 'wie verder denkt kan alle kanten op', roepen de organisaties gemeenten én bewoners op een week lang groen licht te geven voor fietsen, lopen, openbaar vervoer en autodaten. De manier waarop mensen zich nu vaak verplaatsen, per auto, heeft grote gevolgen voor milieu, veiligheid, leefbaarheid én de gezondheid van mensen.

De 'Week van de Vooruitgang' telt zeven dagen waarin duurzame mobiliteit centraal staat. Op Dinsdag 16 september (Prinsjesdag) vindt de aftrap van de week plaats. 3VO organiseert op woensdag 17 september 'op voeten en fietsen naar school', Reizigersvereniging ROVER tekent op donderdag 18 september voor de 'OV-promotiedag dag'. Het samenwerkingsverband van Fietsersbond/COS Nederland en NIGZ (Nationaal Instituut Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie) brengt vrijdag19 september hun 'fiets naar je werk' initiatief onder de aandacht. Op zaterdag wordt een landelijk verkeersdebat georganiseerd door de gezamenlijke partners. Milieudefensie organiseert, net als voorgaande jaren, op zondag 21 september de 'autovrije dag'. De Stichting voor Gedeeld Autogebruik sluit de week af door op maandag 22 september de 'autodate dag' te organiseren.

Voor meer informatie over de week: Milieudefensie persvoorlichting, 020 5507 333 www.weekvandevooruitgang.nl Voor meer informatie over de individuele dagen: 3VO, Heleen Rijnkels, 035 524 88 51 of 06 51 70 44 39 Reizigersvereniging ROVER, Rikus Spithorst, 0617138848 Stichting Voor Gedeeld Autogebruik, Bram Louwers, 030 2971480 Fietsersbond/Cos Nederland/NIGZ, Pieter Iedema, 0348 439885


---