Gemeente Best

05-09-2003
Fiets naar je werk!

Fiets naar je werk!
Van 16 tot 22 september wordt landelijk met de actie "Week van de Vooruitgang" aandacht gevraagd voor de groeiende problemen rond het autoverkeer. De Fietsersbond en de gemeente Best sluiten hierbij aan met een speciale actie om het woon-werkverkeer per fiets te bevorderen.

Wedstrijd
Omdat bij het merendeel van de Bestse bedrijven een groot aantal medewerkers op fietsafstand van het werk woont, is een actie opgezet om het fietsgebruik te bevorderen. Fietsen niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van de werknemer. De actie bestaat uit twee wedstrijden, één voor bedrijven en één voor individuele werknemers. Voor de bedrijven gaat het erom wie tijdens de actieperiode, van 19 september tot 1 december 2003, procentueel de meeste werknemers op de fiets weet te krijgen. Zij moeten wel beschikken over een eigen fietsenstalling voor de werknemers. Bedrijven kunnen zich hier via e-mail aanmelden. U dient de volgende gegevens in uw e-mail te vermelden:
- Naam bedrijf

- Aantal medewerkers

- Wel/Geen eigen fietsenstalling voor medewerkers
- Naam afdeling/telefoonnummer contactpersoon

De werknemers van deelnemende bedrijven kunnen eveneens deelnemen aan een wedstrijd.

Spelregels werknemers
Het is de bedoeling dat werknemers via de deelnemerslijsten, die de werkgever in bijvoorbeeld de kantine ophangt, elke werkdag noteert die hij of zijn per fiets naar het werk komt. Er wordt een puntensysteem gehanteerd:

* elke fietsdag: 1 punt

* een hele week fietsen: 1 punt extra per week
* woon-werkafstand > 10 km: 1 punt extra per week

Per week zijn er maximaal 7 punten te verdienen. De deelnemerslijsten worden na de actieperiode verzameld. De Fietsersbond maakt dan de stand van zaken op. De fietser met de hoogste score krijgt van de gemeente Best een volledig verzorgd fietsweekend in Brabant aangeboden, de nummers 2 tot en met 5 een knooppuntenkaart. Bovendien ontvangen alle winnaars een gratis lidmaatschap van de Fietsersbond.

Informatie
Medewerkers van deelnemende bedrijven kunnen terecht bij de afdeling Personeelszaken van de eigen organisatie.
Bedrijven die geen mailing hebben ontvangen of nog vragen hebben kunnen contact opnemen met de heer H. Baudoin, gemeente Best, telefoon 360256 of mevrouw H. Otten, Fietsersbond/afdeling Best, telefoon: 374356. Daarnaast kunnen zij hier een aantal documenten downloaden:
- extra poster(s), PDF-formaat, 279 kB

- informatietekst voor werknemers, Word-document, 38 kB
- registratieformulier, PDF-formaat, 23 kB