Ingezonden persbericht
Afdeling Communicatie
Hilversum, 11-09-2003

Radio
TROS THEATER
Uitzending dinsdag 16 september
Radio 4 - 23.00 uur

DOEK GAAT OPEN VOOR NIEUW TROS THEATER

Dinsdag 16 september brengt de TROS op Radio 4 de eerste aflevering van het nieuwe radioprogramma TROS THEATER dat drie maanden lang op de dinsdagavond wordt uitgezonden.

TROS THEATER geeft een levendige doorsnede van het woelige Nederlandse (muziek)theaterleven. In het programma worden interviews uitgezonden en fragmenten van nieuwe toneelstukken, opera's, musicals en cabaret. Ook worden nummers gedraaid van nieuwe cd's die zijn verschenen op het gebied van muziektheater en cabaret. Tevens is er wekelijks aandacht voor de agenda in TROS THEATER.

In de eerste aflevering is een interview te horen met het duo Mini & Maxi over hun laatste tour '30 jaar theater'. Ook wordt een reportage uitgezonden over het toneelstuk 'Annie M.G., de dochter van de dominee' over het leven van Annie M.G. Schmidt. Bovendien is er aandacht voor de Nederlandse reisopera La Traviata en de Utrechtste theaterdag waarbij amateurs en acteurs dialogen lezen. De rode draad in de uitzending is de cd 'Ongehoord' met oorspronkelijke opnamen van Annie M.G. Schmidt uit de jaren '50.

TROS THEATER wordt gemaakt door Jan Kok en Aukelien van Hoytema. Bijdragen worden geleverd door Pieter van Elteren, Sophie van Hoytema, Jeremy Warcup en Petra Koks. Daarnaast werkt een viertal jonge kleinkunstenaars mee, net of nog net niet afgestudeerd aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam.



Ingezonden persbericht