LogicaCMG

Persbericht

LogicaCMG levert mobiele diensten aan publieke omroepen

AMSTELVEEN, 16 september 2003 LogicaCMG en de Publieke Omroep hebben een driejarige raamovereenkomst gesloten voor het leveren van mobiele diensten. Het Mobile2You platform van LogicaCMG zorgt ervoor dat de publieke omroepen SMS-diensten voor hun radio- en televisieprogramma s kunnen aanbieden. Door het inrichten van één platform voor de afhandeling van SMS-berichten profiteren de publieke omroepen van hun collectieve inkoopkracht.

De Publieke Omroep heeft LogicaCMG gekozen na een succesvolle gezamenlijke pilot tijdens de Tour de France van deze zomer. Liefhebbers van het wielerspektakel konden toen via SMS informatie over de etappes ontvangen en deelnemen aan prijsvragen rond de tour.

Michel Mol, internetcoördinator bij de Publieke Omroep: Kijkers en luisteraars hebben steeds meer behoefte om informatie en achtergronden van onze programma s op hun eigen wijze, op een zelf gekozen tijdstip en plaats, te ontvangen. Door het gezamenlijk inkopen bij één dienstverlener kunnen de kosten voor de kijkers/luisteraars zo laag mogelijk worden gehouden en profiteren de publieke omroepen van schaalvoordelen waardoor nieuwe ontwikkelingen sneller kunnen worden ingevoerd. Daarnaast kunnen SMS-diensten straks veel sneller gerealiseerd worden en wordt kennisopbouw en uitwisseling hiervan gestimuleerd.

Geo van der Wilk, director Mobile & Wireless van LogicaCMG: Wij kunnen nu samen met de omroepen het succes van aantrekkelijke interactieve diensten voor kijkers en luisteraars de komende jaren verder uitbouwen met nieuwe technologieën. Naast de huidige succesvolle kanalen als SMS, e-mail en internet, biedt de keuze voor LogicaCMG de Publieke Omroep de mogelijkheid om in de toekomst te profiteren van onze wereldwijde expertise in mobiele toepassingen.

De mobiele diensten maken integraal onderdeel uit van het brede dienstverleningspakket van LogicaCMG aan de internationale Media markt. Zo is LogicaCMG onder andere betrokken bij de digitalisering van audio- en videomateriaal, interactieve televisie, content management projecten, streaming videotrajecten en diverse multi channel activiteiten.

Mobile2You maakt één-op-één communicatie met klanten mogelijk op basis van voorkeuren, interesses en transactiehistorie. LogicaCMG verzorgt vanuit haar rekencentrum in Hoofddorp diverse interactieve diensten en 7x24 uur ondersteuning voor vele klanten, met name in de Media & Entertainment markt.

Over LogicaCMG

LogicaCMG is een wereldwijd opererende dienstverlener op het gebied van management en ICT-consultancy, systeemintegratie en outsourcing. Met bovendien een uitgebreide expertise in draadloze datacommunicatie ondersteunt LogicaCMG klanten in diverse markten, zoals telecommunicatie, bank- en verzekeringswezen, energie en utilities, industrie, distributie, transport en de overheid. De onderneming ontstond uit de fusie van Logica en CMG in december 2002 en heeft circa 21.000 medewerkers in dienst, kantoren in 34 landen en bijna 40 jaar ervaring in ICT-dienstverlening. LogicaCMG heeft haar hoofdkantoor in Europa en is genoteerd aan de beurzen van Londen en Amsterdam (LSE:LOG; AEX: LOG).

Meer informatie is beschikbaar via www.logicacmg.com/nl.