FNV

wiw-id
actie

Flexregeling vd Ploeg Leeuwarden afgewezen

De leden van FNV en CNV hebben vorige week in een ledenvergadering (en deels via de post per ingestuurd stemformulier) zich uitgesproken tegen de flexregeling, die directie en OR hebben opgesteld 18-8-2003. De leden hebben ingestemd met een juridische procedure tegen het bedrijf met het doel gewoon simpelweg de CAO op werktijden gebied toegepast te krijgen.

De bonden zijn uiteraard bereid tot overleg op grond van de eerder ingediende verbeterpunten. Ze zijn bereid tot een compromis. Het is de directie geweest die botweg weigert over de punten te praten. Een eventueel compromis zal uiteraard eerst aan de achterban worden voorgelegd ter goed- of afkeuring. Het woord is aan de directie. Als de directie echter de uitgestoken hand blijft afslaan, rest niet anders dan handhaving van de CAO af te dwingen.

Het is uiteraard niet toegestaan in strijd met de CAO te handelen. De bonden hebben de directie daarop eerder gewezen. De leden wordt geadviseerd, als de directie dwingt tot afwijkende werktijden, deze onder protest te doen en contact met de bond op te nemen voor een reactie naar de directie. Bijvoorbeeld: negatief verrekenen van min uren als iemand bij het bedrijf weggaat, is in strijd met de CAO.

Meer informatie

A.P. van Dijk, Bestuurder Metaal FNV Bondgenoten.

E: annedijk@bg.fnv.nl

T: 050-3631104

M: 06-51405565

15-09-2003

Reacties: