Eemland zuid 09.15 uur

Utrecht 16-09-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Autokraker AMERSFOORT In de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 september werd een autokraker aangehouden.

Rond 04.45 uur kreeg de politie de melding dat twee personen op de Paladijnenweg in een auto aan het inbreken waren. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam, gaf de melder aan de meldkamer door dat de verdachten net waren weggefietst.

De politiemensen zagen twee verdachten op één fiets vluchten. De passagier sprong van de fiets en deze verdachte, een 28-jarige man uit Amersfoort, kon na een korte achtervolging te voet worden aangehouden. Ondanks een uitgebreid onderzoek in de omgeving, werd de tweede verdachte niet meer aangetroffen.

De verdachten bleken de ruit van een auto te hebben vernield en daaruit een autoradio en enkele andere spullen te hebben gestolen. Zij hadden hun buit in de buurt van de auto achtergelaten. De 28-jarige verdachte is in het politiebureau ingesloten.

Onder invloed AMERSFOORT - In de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 september werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.45 uur controleerden politiemensen een automobilist op de Amsterdamseweg. De man, 35 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 530 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan, Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Man mishandeld AMERSFOORT Op maandag 15 september is een man mishandeld door drie jongens.

Rond 22.25 uur zat een 27-jarige man uit Amersfoort op het Stationsplein op zijn bromscooter. Plotseling kwamen drie jongens naar hem toe en sloegen hem met kettingen tegen zijn hoofd. Een conducteur zag de mishandeling en kwam tussen beiden, waarna de verdachten er op de fiets vandoor gingen.

De Amersfoorter hield aan de mishandeling verwondingen in zijn gezicht over. Hij heeft zich in het Lichtenbergziekenhuis laten behandelen.

Politiemensen troffen op de plek van de mishandeling een zwart petje van één van de verdachten aan. De verdachten waren drie negroïde jongens van rond de 16 jaar. Eén van hen droeg een beige wijde broek, de andere twee hadden donkere kleding en eveneens wijde broeken aan. Eén van de jongens had halflang rasta haar en een tenger postuur. Zij gingen er alle drie op de fiets vandoor.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Bromfietsster lichtgewond AMERSFOORT Op maandag 15 september raakte een bromfietsster lichtgewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 17.55 uur reed een 38-jarige vrouw uit Amersfoort met haar bromfiets over de parallelweg van de Nijverheidsweg Noord komende uit de richting van de Neonweg. Op de kruising met de hoofdrijbaan van de Nijverheidsweg Noord verleende zij geen voorrang aan een voor haar van rechts komende 29-jarige automobilist uit Zeewolde. Een aanrijding was het gevolg. De Amersfoorste werd met rugklachten per ambulance naar het Meanderziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Naar boven Laatst gewijzigd 16-09-2003 09:16 | © Politie Utrecht | Privacy

Selecteer een korps:

Zoek op kaart/postcode Amsterdam-Amstelland Brabant Zuid-Oost Brabant-Noord Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland-Midden Gelderland-Zuid Gooi en Vechtstreek Groningen Haaglanden Hollands Midden IJsselland KLPD Kennemerland Limburg-Noord Limburg-Zuid Midden- en West-Brabant Noord- en Oost-Gelderland Noord-Holland-Noord Rotterdam-Rijnmond Twente Utrecht Zaanstreek-Waterland Zeeland Zuid-Holland-Zuid Overige politieorganisaties