Utrechtstad, 09.30 uur

Utrecht 16-09-2003 - Persberichten districten Utrecht stad.

Doekendief
UTRECHT- Op maandagmiddag werd een winkeldief aangehouden. Omstreeks 16.45 uur werd een 34-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij 22 theedoeken had gestolen uit een winkel aan de Seinedreef. De man had de winkel verlaten zonder de doeken af te rekenen. De man is ingesloten voor verhoor.

Verkeerscontrole
UTRECHT- Op maandagmiddag werd van 13.30 uur tot 14.45 uur een verkeerscontrole gehouden op de Briljantlaan. In totaal werden 22 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel.

In bezit van nepvuurwapen
UTRECHT- Op maandagmiddag werd een jongen aangehouden omdat hij een nepvuurwapen in zijn bezit had. Omstreeks 16.30 uur kreeg de politie de melding dat een 15-jarige jongen uit Utrecht een vuurwapen in zijn broeksband had zitten en liep op de Norbruislaan. De agenten gingen poolshoogte nemen en troffen de Utrechter in de omgeving aan. In zijn broeksband had de jongen een speelgoedwapen zitten welke niet van echt te onderscheiden was. De jongen werd aangehouden en hij kon het speeltuig op het bureau achterlaten.

Wilde rit
UTRECHT- Op maandagavond werd een automobilist na een wilde rit aangehouden.

Omstreeks 23.00 uur zagen agenten een 21-jarige automobilist uit Utrecht rijden over de Wageningseberg. De agenten besloten de auto te controleren en gaven de bestuurder een stopteken. De man bleef in eerste instantie doorrijden maar stopte vervolgens wel. De agenten stopten bij de auto en op dat moment gaf de bestuurder vol gas en reed met hoge snelheid weg. Via T Goyplein reed de man de rijksweg A 12 op en reed hier met een snelheid van 140 kilometer per uur terwijl de matrixborden een maximum snelheid van 70 kilometer per uur aan geven. Omdat er een file ontstond, reed de man met onverminderde snelheid door over de vluchtstrook.

Bij de afslag Driebergen gaf de man zich gewonnen, stopte en kwam met zijn handen omhoog uit de auto lopen. De man werd aangehouden en kon direct zijn rijbewijs inleveren. Onderzoek wees uit dat de man nog een boete had openstaan van 153 euro en dat hij nog een gevangenisstraf moest uitzitten van 230 dagen.

Autokraker gepakt op heterdaad
UTRECHT- Maandagavond omstreeks 19.20 uur werd een 41-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op de Wittevrouwensingel wegens poging tot diefstal uit een auto. De man stond nog naast de auto toen de agenten ter plaatse waren. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

Onder invloed
UTRECHT- Dinsdagochtend omstreeks 05.10 uur werd een 35-jarige man uit Utrecht op de Kanaalstraat staande gehouden voor een blaastest. Op het bureau werd een ademanalyse afgenomen en de Utrechter bleek 560 ug/l in zijn lichaam te hebben. Hij kreeg een rijverbod van zes uur. De man is nog ingesloten omdat hij geen rijbewijs of ander geldig legitimatiebewijs kon tonen.