Gemeente Berkel en Rodenrijs


B&W-nieuws Berkel en Rodenrijs, week 38, 2003

Tijdelijk onderdak bewoners Rottekade
Voor de bewoners aan de Rottekade die dakloos werden na de gasontploffing is tijdelijke huisvesting gevonden in Berkel en Rodenrijs. Woningstichting 3B Wonen had alleen in Berkel en Rodenrijs direct twee woningen beschikbaar. In goed overleg met het college van B&W van Bergschenhoek heeft het Berkelse college besloten deze twee woningen buiten het aanbodmodel om beschikbaar te stellen aan de gedupeerde gezinnen.

Aangepast concept uitwerkingsplan
Van het Bestemmingsplan Meerpolder heeft het college ingestemd met het uitvoeren van het ontwerp uitwerkingsplan "Deelplan V, 6e en 7e fase en 8e fase (zuid)". In het concept uitwerkingsplan zijn onlangs een aantal aanpassingen doorgevoerd. Bovendien heeft het concept vanaf 3 juli 2003 vier weken voor de inspraak ter inzage gelegen. Naar aanleiding van de terinzagelegging zijn geen reacties ingediend. Het aangepaste concept uitwerkingsplan, wordt vanwege de spoed één week eerder dan gebruikelijk bekend gemaakt en ter inzage gelegd. De openbare bekendmaking is vorige week in De Heraut geplaatst; het ontwerp uitwerkingsplan ligt sinds 11 september 2003 voor een periode van twee weken ter inzage.

Ontwerp-uitwerkingsplan Glastuinbouw Noordpolder

Het college heeft ingestemd met de de "Notitie inspraakreacties concept-uitwerkingsplan Glastuinbouw Noordpolder". De notie wordt aan de indieners van inspraakreacties gezonden met de "Staat van wijzigingen d.d. 09.09.2003" die zal leiden tot het ontwerp-uitwerkingsplan Glastuinbouw Noordpolder. Het plan ligt voor een periode van 4 weken ter inzage.
Op 2 juli is een informatie-avond voor omwonenden en geïnteresseerden gehouden.
34 Personen bezochten de bijeenkomst. Tijdens de avond zijn mondelinge reacties gegeven die in een aantal gevallen mede hebben geleid tot heroverweging van het concept.
Hierbij is gewezen op: het opnemen van de oostelijke ontsluiting en de inrichting van de reststrook aan de zuidzijde van het plangebied. Na overleg met de gemeente Bleiswijk wordt bij de herziening van het Bestemmingsplan Overbuurtsepolder rekening gehouden met de planologische inpassing van de oostelijke ontsluiting. In opdracht van de gemeente heeft de afgelopen maanden vanwege de Flora- en Faunawet een inventarisatie van de beschermde soorten binnen het plangebied plaatsgevonden. Op basis van de rapportage dient vervolgens een ontheffing aan het ministerie van LNV te worden verzocht.

Lijnennet Connexxion B-driehoek
In een brief van de Stadsregio Rotterdam van 30 juni werd een bezuiniging voorgesteld waarbij alle ritten na 23.00 uur van de buslijn 170 zouden vervallen. Voor lijn 173 zouden alle ritten na 20.00 uur worden opgegeven.
De gemeente Berkel en Rodenrijs heeft inmiddels schriftelijk en in de Regiocommissie Verkeer en Vervoer gereageerd en aangegeven dat zij tegen het vervallen van deze ritten is. Connexxion is hierna met een nieuw bezuinigingsvoorstel gekomen, waarbij de avondritten voor de lijnen 170 en 173 blijven gehandhaafd, maar lijn 173 wordt ingekort tot Bergschenhoek i.p.v. Rotterdam CS.
In Bergschenhoek kan wel worden overgestapt op lijn 170. Tijdens de kerst- en zomervakantie komen enkele ritten te vervallen. Op zaterdag vervallen twee ritten en de spitslijnen 203, 273 worden geschrapt. Het college van Berkel en Rodenrijs heeft Connexxion laten weten met de laatste bezuinigingen te kunnen instemmen, maar dat hiermee wel de ondergrens van een minimaal verantwoord openbaar vervoersaanbod is bereikt.

Laatste wijziging: 16 september 2003
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs