Gemeente Berkel en Rodenrijs


Afsluiting Berkelseweg voor automobilisten

De nieuwe Berkelseweg, ter hoogte van de kruising met de HSL-Zuid, wordt al zichtbaar. De aannemerscombinatie gaat binnenkort werken aan de aansluiting op de oude Berkelseweg ter hoogte van het zwembad. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, wordt de Berkelseweg afgesloten voor automobilisten.Vanuit Berkel en Rodenrijs naar Bergschenhoek en vice versa kan men de Berkelseweg wel oprijden, maar loopt de weg dood ter hoogte van het zwembad. Bestemmingsverkeer kan hier wel keren. Voor fietsers, voetgangers en het openbaar vervoer worden voorzieningen getroffen om hen tijdens de werkzaamheden veilig doorgang te verlenen.

Tot en met vrijdag 17 oktober werkt de HSL-aannemerscombinatie aan de aansluiting van de nieuwe Berkelseweg. In deze periode wordt de weg voor automobilisten afgesloten. De eerste drie weken blijft er één rijbaan beschikbaar voor de bus en de fietsers/voetgangers. Vanaf 6 oktober rijdt de bus twee weken via de randweg en een tijdelijke rijplaatconstructie naar de oude Berkelseweg. In die twee weken wordt een sloot ter hoogte van de kruising met de HSL aangelegd. Fietsers en voetgangers worden over deze nieuwe sloot geleid en hoeven niet om te rijden.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan de weg vrijdag 17 oktober afgerond. Alleen aan de berm worden nog herstelwerkzaamheden uitgevoerd. De nieuwe Berkelseweg wordt ook vanaf 17 oktober opengesteld voor fietsers, voetgangers en het openbaar vervoer. De gemeente Bergschenhoek werkt vanaf dat moment nog aan de nieuwe rotonde aan Berkelse zijde van de Berkelseweg en zal de weg nog niet volledig openstellen voor verkeer.

Laatste wijziging: 16 september 2003
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs