Gemeente Berkel en Rodenrijs


Kennisgeving wet milieubeheer / melding

Kennisgeving wet milieubeheer
Verklaring inzake melding artikel 8.19

Algemeen
De meeste bedrijven die nadelige gevolgen kunnen hebben voor het milieu en/of overlast (hinder) kunnen veroorzaken, vallen onder de Wet milieubeheer. Voor een groot aantal gevallen betekent dit dat deze bedrijven een vergunning moeten hebben. Een verleende vergunning geldt in principe ook voor veranderingen van de inrichting die geen, dan wel uitsluitend gunstige gevolgen hebben voor het milieu. Voor een dergelijke verandering hoeft dan geen vergunning te worden aangevraagd, maar kan volstaan worden met een melding hiervan aan het bevoegd gezag.

Onderwerp
Burgemeester en Wethouders van Berkel en Rodenrijs maken het volgende bekend:
Op 5 december 2002 hebben wij een melding op grond van artikel 8.19 van de Wet milieubeheer ontvangen. Het gaat om een melding van W. Maass Nederland BV voor de verandering van de inrichting. De melding heeft betrekking op de op 1 juli 1997 verleende revisievergunning voor een bedrijf in opslag van metaalproducten. De voorschriften die verbonden zijn aan de vigerende vergunning, waarborgen voldoende bescherming van het milieu. De inrichting is gevestigd aan de Veilingweg 32 te Berkel en Rodenrijs.

Inzage
De melding en de overige van belang zijnde stukken kunt u van 18 september 2003 tot en met 29 oktober 2003 op de volgende plaatsen inzien:

- de secretarie van de gemeente Berkel en Rodenrijs, Raadhuislaan 1 te Berke-l en Rodenrijs (op werkdagen van 8.30 uur tot 13.00 uur);
- het kantoor van de DCMR Milieudienst Rijnmond, 's-Gravelandseweg 565 te Schiedam op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur. Na telefonische afspraak kunnen de stukken gedurende deze periode ook buiten bovengenoemde tijden worden ingezien in het gemeentehuis van Berke-l en Rodenrijs (telefoonnummer 010 - 5140 700) en in het kantoor van de DCMR (telefoonnummer 010 - 2468 621).

Bezwaar en beroep
Ingevolge artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kan een gemotiveerd bezwaar worden ingediend tegen dit besluit. Dit moet geschieden binnen een termijn van zes weken, die ingaat op de dag na de dag van verzending van dit besluit en onder vermelding van "Awb-bezwaar" in de linkerbovenhoek van de enveloppe en het bezwaarschrift.
Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan ons college, door toezending aan de directeur van de DCMR Milieudienst Rijnmond. Krachtens artikel 6:16 van de Algemene wet bestuursrecht schorst het bezwaar de werking van dit besluit niet.
Indien bij ons een bezwaarschrift is ingediend, kan in spoedeisende gevallen, ingevolge artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht, juncto hoofdstuk 20 van de Wet milieubeheer en artikel 36 van de Wet op de Raad van State, tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Wij verzoeken u om ons hiervan op de hoogte te stellen door het sturen van een afschrift aan ons college, per adres DCMR Milieudienst Rijnmond, Postbus 843, 3100 AV Schiedam.

Inlichtingen
Voor informatie over de melding kunt u zich wenden tot de heer V.C. t Hart van de DCMR, telefoonnummer (010) 2468655. Voor kopieën (tegen betaling) van de ter inzage gelegde stukken kunt u contact opnemen met het bureau Documentaire Informatievoorziening van de DCMR (telefoonnummer (010) 2468 621).

Laatste wijziging: 16 september 2003
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs