Gemeente Maastricht

Week van de Vooruitgang

Van 16 tot en met 22 september 2003 worden in Europa allerlei leuke activiteiten georganiseerd om de problemen van het groeiende autoverkeer onder de aandacht te brengen. Ook in Maastricht zijn er die week activiteiten. Zo kunt u evenals voorgaande jaren uw buurt autoluw maken op de zondag.

Buurtinitiatieven

De gemeente vindt het belangrijk dat op die zondag de binnenstad goed bereikbaar blijft. Daarom zal de binnenstad niet worden afgesloten voor verkeer. Wel wil de gemeente meewerken aan buurtinitiatieven om bepaalde straten dan autoluw te maken. De straat mag tussen 10.00 uur en 18.00 uur worden afgesloten. De bewoners van de buurt kunnen zelf activiteiten organiseren in de afgesloten straat. Een straat kan autoluw worden gemaakt als:


1. deze niet behoort tot het hoofdwegennet;
2. deze ligt buiten de singels (Viaductweg - Noorderbrug
-Statensingel - Hertogsingel - Prins Bisschopsingel - Kennedybrug
- A2);

3. deze niet op routes van stads- of streekbussen ligt;
4. het initiatief voor het afsluiten wordt gesteund door de bewoners van de straat.

Aanvragen

Wilt u een straat in uw buurt autoluw maken? Download het evenementenformulier op de pagina evenement organiseren. Of vraag het evenementenformulier aan bij mevrouw A. Willems van de dienst SOG, (043) 350 45 88. U kunt haar ook bellen als u meer informatie wilt. Stuur het ingevulde formulier vóór vrijdag 22 augustus naar: Gemeente Maastricht, t.a.v. College van B&W, Postbus 1115, 6201 BC Maastricht.

Zie ook:

> www.weekvandevooruitgang.nl