Gemeente Maassluis

Persberichten

18-8-2003

Week van de vooruitgang in Maasluis

Van dinsdag 16 t/m maandag 22 september vindt in een groot aantal Europese steden de Week van de vooruitgang plaats. De week is bedoeld om de problematiek van het groeiende autoverkeer onder de aandacht te brengen en te laten zien dat het ook anders kan. Maassluis is één van de ruim 140 Nederlandse steden die meedoet aan deze themaweek rond duurzame mobiliteit. Het initiatief hiervoor komt van de initiatiefgroep voor de autovrije dag. Zoals ook in de afgelopen drie jaar organiseert de groep in samenwerking met de gemeente weer de autovrije zondag 2003. Deze vindt plaats op 21 september en maakt deel uit van de week van de vooruitgang.

De week van de vooruitgang gaat op dinsdag 16 september van start met een landelijke activiteit. Woensdag 17 september is het thema: Op voeten en fietsen naar school. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor de gevaarlijke situaties die bij scholen ontstaan door het halen en brengen met de auto. In Maassluis zullen de scholen via een brief worden opgeroepen om aan deze actie mee te doen. Donderdag 18 september is omgedoopt tot een OV promotiedag en het thema voor vrijdag de 19e is Fiets naar je werk. Zaterdag is het de dag van het debat. In Maassluis is dit thema verschoven naar donderdagavond. In een café in de binnenstad zal er een discussieavond plaatsvinden met als thema: Hoe verder met de auto. Maandag 22 september is uitgeroepen tot autodate-dag.

De autovrije dag op zondag 21 september zal in Maassluis ook dit jaar weer in het teken staan van verschillende sportieve activiteiten onder het motto: Ruimte voor beweging. Naast een skatetoer is er een havenloop voor volwassenen en kinderen. Nieuw dit jaar is een fiets- puzzeltocht voor het hele gezin met als thema' s natuur, milieu en duurzaamheid.

Het volledige programma wordt in de weken voorafgaand aan de dag bekend gemaakt. Voor meer informatie over de week van de vooruitgang en de activiteiten die in diverse plaatsen georganiseerd worden, kunt u terecht op www.weekvandevooruitgang.nl