De Unie


SNS Reaal Groep: Wat voor pensioen krijgt u straks

21 augustus 2003 - Op 16 september a.s. vinden de volgende CAO-onderhandelingen plaats tussen de bonden en SRG. Nog steeds is de pensioenproblematiek daarbij het meest weerbarstige onderwerp. Beide partijen zien in dat er wat moet gebeuren om uit de onderhandelingen te komen maar het dossier is door ieders eigen benadering bijzonder lastig.

SRG blijft erbij dat werknemers een eigen bijdrage moeten betalen. De huidige premie is volgens SRG niet meer door haar op te brengen en verder vindt men het gezien de maatschappelijke ontwikkelingen gewoon dat er voor pensioen premie door werknemers wordt betaald.

De vakorganisaties zijn van mening dat een goed pensioen mogelijk moet zijn zonder dat uw arbeidsvoorwaarden ingrijpend worden aangepast. Daarnaast willen wij graag verder met de overige zaken in deze CAO-onderhandelingen en een goede loonsverhoging afspreken. Een pats stelling zoals het nu lijkt.

Er liggen nu veel keuzes voor als het gaat om de pensioenen. Wel of geen werknemersbijdrage aan het pensioen? Wat betekent dat dan voor mijn pensioen? Kan ik eigenlijk zelf nog wat gaan kiezen? Werkgever wil een uitgavenplafond maar wat kan er eigenlijk voor dit geld? Om op al deze vragen antwoord te krijgen, beleggen de gezamenlijke vakorganisaties een ledenvergadering. Wij willen van u horen wat u nu precies wel en niet wil met uw pensioen en hoever ons mandaat in de onderhandelingen reikt. Daarom nodigen wij u uit voor:

Een ledenvergadering van de gezamenlijke vakorganisaties bij SRG Dinsdag 9 september van 19.00 tot 21.00 uur
Locatie: Vergadercentrum Hoog Brabant, Radboudkwartier 23 (Hoog Catharijne) Utrecht

Het is van het grootste belang dat iedereen zijn of haar stem laat horen en daarom zijn ook uw collegas die geen lid zijn van een vakorganisatie uitgenodigd. Wij vragen u dan ook met klem om ook uw nog niet georganiseerde collegas uit te nodigen naar Utrecht te komen. Daarom vragen wij dit pamflet op uw werk te verspreiden of op te hangen.

Voor de goede orde: het stemrecht is voorbehouden aan de leden van de vakorganisaties!

Collega's die nog geen lid zijn kunnen zich via www.unie.nl aanmelden.

Een betaalbaar pensioen? Kom naar Utrecht op 9 september a.s.!

Met vriendelijke groet,

Wim Brouwer
bestuurder

* Intropagina SNS Reaal Groep

donderdag, 21 augustus 2003