NMBS

02/09/03

Met de trein door de Week van Vervoering

Van 16 tot en met 22 september 2003

De Week van Vervoering legt het accent op meer efficiënte en milieuvriendelijke vervoermiddelen en dit op lange termijn. Talrijke Belgische steden die de leefkwaliteit in hun stad willen verbeteren, nemen deel aan dit evenement.

De trein is een ecologisch, snel, weinig vervuilend en erg veilig alternatief voor het wegvervoer. Samen met andere openbaar vervoersmiddelen (of te voet) is het een antwoord op de huidige mobiliteitsproblemen in ons land.

Dit jaar is 'toegankelijkheid' het thema van de Week van Vervoering. De NMBS mocht deze kans uiteraard niet laten liggen! In al haar projecten houdt ze rekening met het aspect toegankelijkheid. Behalve toegankelijkheid van de stations, kwaliteit van de dienstverlening, zijn ook comfortabele treinen met meer zitplaatsen, properheid en stiptheid doelstellingen van de NMBS.

Van 13 tot en met 22 september
biedt de NMBS korting van 50% op het huren van een fiets in de B-Dagtrips-formule 'Trein + Fiets'. Deze aanbieding is geldig in alle 29 stations, verdeeld over het hele land, waar reizigers een fiets kunnen huren. Voor wie enkel een fiets wil huren, dus zonder de treinreis, is deze actie niet geldig.

Op zondag 21 september, ter gelegenheid van 'Brussel autovrij' en 'Open Monumentendag' in Brussel biedt de NMBS de aantrekkelijke formule van het speciale B-Evenement aan: 50% korting op een heen- en terugreis in tweede klas tussen een Belgisch station en de 'zone Brussel'.

De Week van Vervoering wordt afgesloten op maandag 22 september met de Europese dag 'Zonder auto mobiel in de stad'. Dan biedt de NMBS opnieuw de aantrekkelijke B-Evenement-formule aan: 50% korting, met een maximum van 10 euro (voor volwassenen) en 5 euro (tussen 12 en 18 jaar), op een heen- en terugreis in tweede klas tussen elk Belgisch station en een van de steden die aan deze actie deelneemt. Kinderen van minder dan 12 jaar reizen gratis (onder begeleiding, en maximaal 4 kinderen per begeleider).

© 2003 NMBS