Gemeente Nieuwegein

Programma week van de vooruitgang 16 t/m 20 september 2003

Volgende week is de week van de vooruitgang. De raadsleden organiseren dan diverse activiteiten rondom het thema duurzame mobiliteit en veiligheid in het verkeer. Het programma ziet er als volgt uit:

16 september De Aftrap
19.00-20.00 uur

De fietsersbond vraagt aandacht voor 10 meest efficiënte fietsroutes van en naar belangrijke punten in Nieuwegein zoals Stadscentrum/Gemeentehuis. Leden van de Fietsersbond, Raadsleden en andere belangstellenden fietsen (op een meermansfiets) van het Evenementenplein naar het Gemeentehuis via de zgn. Paspoortroute en overhandigen het eerste routebordje aan de wethouder Verkeer.

17 september Op voeten en fietsen naar School
08.00-08.30 uur en 11.30-12.45 uur

Raadsleden klaaroveren op de Galecopperlaan om aandacht te vragen voor de verkeerssituaties bij scholen. Met name het drukke autoverkeer en, het halen en brengen met de auto, bevordert de verkeersveiligheid niet. Kinderen van de drie basisscholen in Galecop ontvangen een kleine attentie, beschikbaar gesteld door het BRU.

18 september Dag van het Openbaar Vervoer
Tijdstip: 07.30-09.00 uur

Raadsleden delen, in de ochtendspits (halte Noorderveld), aan de gebruikers van de buslijn 285 minidienstregelingen en een informatiefolder uit met een kleine attentie van de Gemeente Nieuwegein. Raadsleden willen op deze wijze de reizigers van lijn 285 danken voor hun bijdrage aan de duurzame mobiliteit en het bevorderen van de bereikbaarheid Bedrijventerrein Plettenburg-de Wiers.

BRU-promotiebus komt naar Cityplaza
In het kader van een OV-promotietour komt de promotiebus van het BRU naar CityPlaza. Hier worden gratis probeerkaartjes en ander materiaal uitgedeeld. Wethouder Martin Monrooij is aanwezig om met het publiek in gesprek te gaan over het Openbaar vervoer in Nieuwegein.
Tijdstip: 11.45-12.15 uur

19 september Fiets naar je Werk

Het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Nieuwegein gaan op deze dag samen met hun ambtenaren op de fiets naar het werk. Daarna wordt er gezamenlijk ontbeten in het Gemeentehuis. Zij willen op deze wijze ook werknemers van andere bedrijven op het Bedrijventerrein Plettenburg/De Wiers stimuleren om meer met de fiets naar het werk te komen.

20 september 20 jaar Sneltram
Tijdstip: 12.00-17.00 uur

Op deze dag viert Connexxion het feit dat de Sneltram Utrecht Nieuwegein/IJsselstein 20 jaar bestaat. Leden van de Nieuwegeinse Gemeenteraad en verschillende belangenorganisaties, zoals ROVER en de Fietsersbond, zullen tijdens de verschillende festiviteiten op het remiseterrein (Remiseweg 1) nadrukkelijk aanwezig zijn om met bezoekers te praten over duurzame mobiliteit, verkeersveiligheid en bereikbaarheid.

Invoerdatum 4-9-2003