Gemeente Leusden

02-09-03
Gemeente Leusden doet mee aan mobiliteitsweek 'Week Van De Vooruitgang'

De Gemeente Leusden sluit zich aan bij de Week Van De Vooruitgang, die landelijk wordt georganiseerd van 16 t/m 22 september. De week staat in het teken van duurzame mobiliteit, waarbij iedere dag een ander vervoermiddel in de belangstelling staat.

De week zal er in Leusden als volgt uitzien:

* Dinsdag 16 september - openingsdag
Om 8.45 uur openen de wethouders Kees de Kruijf (milieu) en Erwin Jansma (verkeer) op ludieke wijze de Week Van De Vooruitgang. Dit gebeurt voor het gemeentehuis van Leusden.

* Woensdag 17 september - wandelend en fietsend naar school. Deze dag is bedoeld om ouders van schoolgaande kinderen te stimuleren zoveel mogelijk wandelend en fietsend naar school te komen. In Leusden organiseren we op 17 september geen activiteiten, maar in oktober is er rond dit thema een hele actieweek op vier basisscholen. Zij houden dan ook een autovrije schooldag, die zij elk jaar willen herhalen. Wordt vervolgd dus.
* Donderdag 18 september - openbaar vervoer promotiedag. Om 20.00 uur vindt in het gemeentehuis van Leusden een forum plaats over openbaar vervoer met als titel: Met korting de bus in. Er komen sprekers van de Gemeente Apeldoorn waar al goedkoop OV is, DHV spreekt over de financieringsmogelijkheden en Gemeente Amersfoort over de mogelijkheden in de regio. Iedereen is van harte welkom om mee te praten!

* Vrijdag 19 september - fiets naar je werk. Ruim 100 medewerkers en raadsleden van de Gemeente Leusden doen mee aan Fiets Naar Je Werk. Voor elke gefietste kilometer wordt 1 eurocent overgemaakt naar ontwikkelingsprojecten van de Novib. Daarnaast is het goed voor de gezondheid en het milieu! Op 19 september om 11 uur wordt het bedrag dat bij elkaar gefietst is, bekend gemaakt.

* Zaterdag en zondag 20/21 september - autovrije dag en open dagen biologische boer.
Op zondag 21 september vindt de landelijke autovrije dag plaats. Wij roepen iedereen op om die dag de auto te laten staan en de fiets te pakken of te gaan wandelen. 20 en 21 september zijn de open dagen bij de biologische boer. In het gemeentehuis en de bibliotheek ligt een fietstocht langs verschillende biologische boeren in de regio. Deze kunt u daar gratis ophalen.
* Maandag 22 september - autodate dag.
In Leusden kunt u autodaten. Er is een abonnement, waarmee u goedkoop een auto kunt huren wanneer u maar wilt. Informatie hierover is te verkrijgen bij de Gemeente Leusden, tel. 033-4961737. Als u liever wilt carpoolen, klik dan hier.
---