GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 11 september 2003 11:38
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Prinsjesdag: wat vindt u er nou van?

(11 september 2003)

GroenLinks stapt af van de traditie om partners mee te nemen naar Prinsjesdag. De 8 kamerleden hebben 8 burgers uitgenodigd om hen te vergezellen. GroenLinks wil van hen horen wat zij van Prinsjesdag verwachten. Femke Halsema bespreekt de troonrede met hen na.

Geen van deze burgers is direct betrokken bij de politiek of bij GroenLinks. Wel zijn deze mensen gekozen uit groepen waar GroenLinks graag voor opkomt. Het betreft een divers gezelschap, variërend in leeftijd van 12 tot 76 en in leefwijze van boer tot asielzoeker. Hieronder wordt kort iets over iedereen verteld.

Na de troonrede is er een bijeenkomst met Femke Halsema. Daar vraagt zij hen naar hun indruk van de troonrede. Wat vond iedereen er van? Wat vindt men belangrijk? Wat had men willen horen en wat heeft men gemist?

De pers is hierbij van harte welkom. Exacte tijd en plaats worden maandag bekendgemaakt.

Femke Halsema.

Gasten:
Naam: Coen Smit
Woonplaats: Coevorden
Leeftijd: 12 jaar
Dagelijks leven: Lagere school, groep 8
Bijzonderheden: Coen heeft begin dit jaar het initiatief genomen voor een actie tegen de oorlog in Irak. Hoopt te horen: Dat de natuur beter beschermd wordt, en dat Nederland stopt met de oorlog in Irak.

Naam: Quais Salay
Woonplaats: AZC, Hendrik Ido Ambacht
Leeftijd: 36 jaar
Dagelijks leven: Vrijwilliger in naaiatelier (Mag niet werken tot definitieve uitspraak). Bijzonderheden: Wacht sinds 11 juni 1998 op een eerste uitspraak over een asielstatus, en zou daarmee twee weken buiten de regeling vallen. Hoopt te horen: Dat het asielrecht meer oog heeft voor schrijnende gevallen en dat er soepeler wordt omgegaan met mensen die al jaren op een verblijfstatus wachten.

Naam: Jan Jaap Jantjes
Woonplaats: Graftdijk, Noord-Holland
Leeftijd: 37 jaar
Dagelijks leven: Ecologische melkveehouder, met 50 koeien, 48 ha boerenland en 22 ha particulier natuur. Hoopt te horen: Dat er meer solidariteit komt met zwakkeren, en meer geld voor groener agrarisch produceren.

Naam: mw Tineke Spruytenburg
Woonplaats: Den Haag
Leeftijd: 49 jaar
Dagelijks leven: Lerares op 'multiculturele' basisschool Hoopt te horen: Dat onderwijs weer serieus genomen wordt en dat er naar echte oplossingen voor problemen wordt gezocht; met een budget dat zich kan meten met andere Europese landen.

Naam: mw. Thea Kröse
Woonplaats: Delft
Leeftijd: 54 jaar
Dagelijks leven: Bijstand
Bijzonderheden: Reumapatiënt, invalide; is afhankelijk van dure medicijnen Hoopt te horen: Dat de bijstand niet gekort wordt en dat er geen hogere eigen bijdrage komt voor tandarts en medicijnen.

Naam: mw. Anke van der Vliet
Woonplaats: Amsterdam
Leeftijd: 56 jaar
Dagelijks leven: Bijstand, alleenstaand
Hoopt te horen: Dat er positiever wordt gesproken over mensen die van een bijstandsuitkering moeten rondkomen.

Naam: mw. J. Nauta
Woonplaats: Groningen
Leeftijd: 73 jaar
Dagelijks leven: AOW
Hoopt te horen: Solidariteit van de werkenden met ouderen.

Naam: mw. Trijn Smit-Datema
Woonplaats: Groningen
Leeftijd: 76 jaar
Dagelijks leven: Pensioen
Hoopt te horen: Dat het openbaar vervoer beter wordt en betaalbaar blijft, en beter toegankelijk wordt voor minder validen.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -