Gemeente Eemsmond


Persberichten
Recente persberichten

Week van de mobiliteit start met fietstocht college donderdag 11 september 2003

Van 16 tot en met 22 september 2003 wordt in heel Europa de week van de mobiliteit georganiseerd. Deze week heeft als doel mensen op een prikkelende manier de voordelen te laten ervaren van diverse vormen van mobiliteit, zoals lopen, fietsen en het openbaar vervoer. Deze week worden verschillende activiteiten georganiseerd. Als aftrap komt het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 16 september 2003 op de fiets naar het werk.

Gedurende de week van de mobiliteit vinden diverse activiteiten plaats in de gemeente Eemsmond. Woensdag is actiedag voor de scholen. De ouders worden opgeroepen om in ieder geval op deze dag hun kinderen zoveel mogelijk met de fiets of te voet naar school te brengen.

Symposium
Donderdag 18 september 2003 is uitgeroepen tot dag van het Openbaar Vervoer. Daarom wordt door de Vereniging Hoogelandspoor in de raadszaal van het gemeentehuis een minisymposium georganiseerd. Het thema voor dit symposium is: "Samen werken aan een beter Openbaar Vervoer". Het symposium begint om 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Voor het symposium zijn ambtenaren uitgenodigd van de acht noordelijke gemeenten, die zich met vervoer of ruimtelijke ordening bezighouden. Ook de collegas van de provincie Groningen, de gemeente Groningen en leden van de Vereniging Hoogelandspoor zijn uitgenodigd.

Overige activiteiten
Vrijdag 19 september 2003 worden medewerkers van de gemeente Eemsmond opgeroepen om zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer naar het werk te komen.

Terug

Laatste update: donderdag 11 september 2003