Gemeente Bergschenhoek

Breng uw kinderen lopend of met de fiets naar school! Wethouder Koster op de fiets. Van 16 tot 22 september wordt de week van de vooruitgang georganiseerd. Woensdag 17 september staat dan in het teken van op voeten en fietsen naar school.

Freek de Jonge sprak er al eens over (en herkent het wellicht): Komen de ouders de kinderen in hun autos van school halen, want het is voor de kinderen veel te druk om alleen in het verkeer naar huis te lopen. En waarom is het veel te druk? Omdat de ouders de kinderen in hun autos van school komen halen! Ouders vergroten hierdoor veelal onbewust zelf de problemen die er al zijn.

Zelfstandige mobiliteit, zoals zelf naar school gaan, is belangrijk voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen, die hierin worden belemmerd, enkele jaren achterstand kunnen oplopen in hun ontwikkeling. In de afgelopen 25 jaar is de leeftijd waarop kinderen zelfstandig naar school gaan gestegen van 6 naar 8,5 jaar.
Ouders kunnen uiteraard veel meer met hun kinderen gaan lopen en fietsen. Door de dagelijkse routine leren kinderen vanzelf gevaarlijke situaties te (h)erkennen en er vervolgens mee om te gaan. Kinderen kunnen zo veel eerder zelf aan het verkeer deelnemen dan wanneer zij op de achterbank van de auto zitten.

Op 17 september is het de bedoeling dat de ouders de positieve kanten van lopen en/of fietsen met kinderen ervaren. Verkeerswethouder Koster zal er in ieder geval gehoor aan geven. Hij fietst overigens in de regel met zijn kinderen naar school.

Wij roepen u graag op om op 17 september uw kinderen lopend of fietsend naar school te brengen en zo een steentje bij te dragen aan de veiligheid. En als het even kan ook in de toekomst!

Gemeentehuis

Wapen Gemeente Bergschenhoek

(c) 2003 Gemeente Bergschenhoek - laatste wijziging op 12 september 2003 - Techniek Aralto ICT