FNV

FNV: De Waal op de koffie bij familie Balk

FNV-voorman De Waal drinkt op Prinsjesdag zijn koffie bij de familie Balk. Deze familie slaat - in afwachting van de troonrede - maandag haar kampement op in Wassenaar.

De familie Balk reist maandagmiddag met tenten, caravan en campers naar camping Duinhorst in Wassenaar. Vooraf is zij aanwezig bij de FNV die traditioneel op de dag voor Prinsjesdag haar reactie op de miljoenennota en de arbeidsvoorwaardennota presenteert.

In Wassenaar overnacht de familie Balk op camping Duinhorst en brengt daar de 'Prinsjesnacht' door om dinsdag naar Den Haag te reizen. Dit jaar wil de familie Balk Prinsjesdag 'live' bijwonen. Zij willen met eigen oren horen wat er in de troonrede staat die koningin Beatrix om 13.00 uur voorleest. Ook willen zij de bewindsvoerders zien die al deze ellende veroorzaken.

Op de camping krijgt de familie dinsdagochtend tussen 10 en 10.30 uur bezoek van FNV-voorman Lodewijk De Waal. De FNV-voorzitter - elk jaar aanwezig bij het uitspreken van de troonrede - drinkt zijn koffie bij de familie Balk alvorens hij naar de Ridderzaal afreist. Moeder Maria Balk (71) en dochter Sybilla Balk reizen met hem mee.

De FNV informeert via haar campagne 'Het kan socialer. Beter' het publiek over de voornemens van het kabinet Balkenende II. De familie Balk - gespeeld door acteurs - maakt deel uit van deze campagne.

De familie Balk is op de camping bereikbaar op 0651539268. Vanaf maandagavond 18.00 uur tot en met dinsdag 15.00 uur hoopt zij per sms zoveel mogelijk tips en steunbetuigingen te krijgen.