RVU

Nederland 3 P E R S B E R I C H T

PB 0902-0923 Hilversum, 15 september

De Verpleegsters (Nurses)

- in de serie Werken aan Werk -

AFL. 3 EN 4: DINSDAG 16 & 23 SEPTEMBER 2003 VAN 21.30 TOT 21.55 UUR, RVU/NEDERLAND 3

Vier verpleegsters van The Alfred Hospital in Melbourne filmden vanuit hun eigen beleving wat het vak verpleging inhoudt. Geen 'reality soap', maar 'real life drama'. De vier jonge vrouwen en hun vrienden filmden drie maanden lang hun dagelijkse werkzaamheden op de afdelingen Spoedeisende hulp, Operatie, Oncologie en Psychiatrie. De door henzelf in beeld gebrachte verhalen geven ons de gelegenheid een blik te werpen in een wereld die we normaal alleen als patiënten zien. Elke verpleegster is een onbezongen heldin die een sterk en waardevol verhaal te vertellen heeft.

Dinsdag 16 september: De man met de zeis
Als geen ander zijn de verpleegsters zich in hun dagelijks leven bewust van de vergankelijkheid van het bestaan. Ook al krijg je elke dag te maken met de dood, het wordt er niet makkelijker op om ermee om te gaan.

Dinsdag 23 september: Is er leven na de dood?
Welke rol speelt religie in het leven van de vier verpleegsters? Elke dag vechten mensen op hun afdeling om te leven. Sommigen halen het niet. Heeft het zin om daar zin aan te geven?

Nurses is een ABC International Productie, Australië 2000. Aankoop en eindredactie RVU: Ronnie Griens.

werkportaal.nl

Een programma in de serie Werken aan Werk; de RVU-serie over uiteenlopende beroepen en sectoren, arbeidsomstandigheden, opleidingen en de passie van mensen voor hun werk.

Met vriendelijke groet,
René Takken

---
Persvoorlichting / Teletekst
RVU educatieve omroep
Aanw: ma/di/do/vr, 8.00-15.30
(T) 035 - 677 1483
(F) 035 - 677 1409
(E) rene.takken@rvu.nl
(W) http://www.rvu.nl

---