Politie Groningen

Uitzending Opsporing Noord (15/09/03)

Groningen 15-09-2003 - In de uitzending van het opsporingsprogramma Opsporing Noord die dinsdagavond wordt uitgezonden wordt aandacht gevraagd voor meerdere zaken en een preventie-item.

Zo wordt er aandacht besteed aan een tasjesroof van een oude vrouw door twee daders op de Blijhamsterweg in Winschoten. Verder een diefstal van een LCD tv uit een elektronicazaak in Groningen. De kijkers wordt gevraagd om informatie over een grote brand waarbij aardappelloodsen in Wehe den Hoorn totaal verloren gingen. Er kan gereageerd worden op beelden van sterke drank uit een supermarkt in Appingedam, diefstal van een flatscreen uit een kantoorruimte in Groningen en de diefstal van een mobiele telefoon uit een kantine van een winkel in Stadskanaal. Verder zoekt de politie eigenaar van een digitale camera gevonden in de wijk Beijum en de rechtmatige eigenaar van een grote kluis die gevonden werd.

Het preventie-item gaat over het instellen van de Horkenlijn. Naast een uitleg over de werkwijze van de politie worden enkele voorbeelden van horkerig verkeersgedrag getoond. Naast de genoemde onderwerpen wordt er een terugkoppeling gegeven van de vorige uitzendingen en de resultaten die behaald zijn.

Opsporing Noord is een samenwerking van Regiopolitie Groningen, Openbaar Ministerie Groningen en de regionale omroep RTV Noord. Tijdens en na de uitzending zijn de items terug te lezen en te zien op de internetsite www.rtvnoord.nl/opsporingnoord.