Heuvelrug 09.50 uur

Utrecht 16-09-2003 - Persberichten district Heuvelrug

Onder invloed
VEENENDAAL - In de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 september werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 02.00 uur controleerden politiemensen op de Rondweg West een 23-jarige automobilist uit Veenendaal. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 405 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Verkeerscontrole
COTHEN Op maandag 15 september heeft de politie een verkeerscontrole gehouden.

De controle vond van 17.15 uur tot 18.30 uur plaats op de Graaf V. L. V. Sandenburgweg. Zeventien bestuurders werden bekeurd omdat zij in strijd met de geslotenverklaring reden en een bromfietser kreeg een bekeuring omdat hij zonder helm reed.

Dierenmishandeling
VEENENDAAL Op maandag 15 september deed een 25-jarige vrouw uit Veenendaal aangifte dat haar kat was beschoten en daarbij gewond was geraakt.

In de nacht van zondag 14 op maandag 15 september, rond 01.30 uur, zag de vrouw dat haar kat gewond was. Het beestje bleek een inschotwond en een uitschotwond te hebben. Het beestje is door een dierenarts geopereerd en maakt het goed.

De 25-jarige vrouw had gehoord dat een buurtgenoot de kat op zondagmiddag rond 13.30 uur gewond in de richting van de woning van de vrouw, aan de Sprenkelaar, had zien lopen.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Geslotenverklaring
VEENENDAAL Op maandag 15 september heeft de politie op het Scheepjeshofplein van 16.30 uur tot 17.30 uur op de naleving van de geslotenverklaring gecontroleerd.

Tien bromfietsers kregen een bekeuring omdat zij de geslotenverklaring negeerden.