Politie Hollands Midden
Datum: 16 september 2003

(


Onder invloed rijden Rijpwetering

De politie hield op maandag 15 september rond 16.10 uur op de Rijksweg A4 een 50-jarige automobilist uit Soest aan. De man verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol. De uitslag van de aan het bureau gehouden ademanalyse was 915 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Aanhouding Lekkerkerk
De politie heeft op zondag 14 september omstreeks 03.00 uur een 22-jarige automobilist uit Lekkerkerk aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist en zijn mede passagiers zouden kort voor de aanhouding een andere bestuurder geruime tijd hebben achtervolgd en kort op zijn bumper hebben gereden. Toen de bestuurder stopte zag hij dat zijn achtervolgers ook stopten. Drie personen stapten vervolgens uit. De bestuurder heeft hierna de politie ingeschakeld. Deze wist de auto op de Boezemweg staande te houden. Bij de bestuurder, de Lekkerkerker, werd een alcohollucht geroken. Een blaastest gaf een uitslag van 525 ug/l terwijl 220 de limiet is. Tegen de Lekkerkerker wordt proces verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole Bergambacht
De politie heeft op maandag 15 september van 10.45 tot 12.15 uur een verkeerscontrole gehouden op de Provincialeweg in Bergambacht ter hoogte van het benzinestation en de rotonde. In totaal werden 30 voertuigen gecontroleerd. Acht bestuurders werden bekeurd vanwege het niet dragen van de autogordel en het niet direct kunnen tonen van het rijbewijs.


Straatroof Gouda

De politie is op zoek naar een man die op dinsdag 16 september rond 00.30 uur op de Bosranklaan een 18-jarig vrouw uit Gouda beroofde van haar schoudertas. In de tas bevonden zich ondermeer huissleutels, een telefoon, een portemonnee en diverse pasjes. De vrouw fietste over de Wilde Wingerdlaan toen zij werd aangesproken door de man. Zij negeerde hem. Op de Bosranklaan bracht hij de vrouw vervolgens ten val en trok de schoudertas bij haar weg. De straatrover fietste vervolgens weg in de richting van het Groenhovenpark. De politie stelt een nader onderzoek in.

Vrouw steekt zich in de brand Nieuwerkerk aan den Ijssel
In een poging zich van het leven te beroven stak een 45-jarige vrouw zich in een garage van een woning aan de Spaansezoom met vermoedelijk benzine in de brand. De vrouw werd met brandwonden in 1e instantie overgebracht naar het brandwondencentrum van het Zuider Ziekenhuis in Rotterdam. Vanwege de ernst van de brandwonden werd zij later overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk. De toestand van de vrouw is kritiek. Relatieproblemen zijn vermoedelijk de oorzaak van dit drama.

Aanhoudingen Gouda/Reeuwijk
De politie heeft op woensdag 10 september twee Gouwenaren van 30 en 24 jaar aangehouden op verdenking van diefstal van boten en buitenboordmotoren. De politie kwam de twee op het spoor door een melder die de verkoop van één van de boten niet vertrouwde. De politie trof in een loods van een bedrijf aan de Gouderaksedijk twee rubberen boten en drie buitenboordmotoren aan. De vaartuigen en buitenboordmotoren bleken recentelijk gestolen te zijn in Gouda en Reeuwijk. De verdachten werden ter plaatse aangehouden.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --