Lekstroom 10.10 uur

Utrecht 16-09-2003 - Persberichten district Lekstroom

Aanrijdingen letsel

LOPIK Op maandag 15 september vond op de M.A. Reinaldaweg een aanrijding plaats waarbij een 19-jarige inwoner van Waardenburg gewond raakte en meerdere voertuigen werden beschadigd.

De aanrijding vond omstreeks 10.30 uur plaats ter hoogte van wegwerkzaamheden. In verband met deze werkzaamheden was een gedeelte van de weg voor het verkeer in de richting IJsselstein afgezet. Omdat er een vrachtauto naderde uit de richting IJsselstein stonden twee personenautos, bestuurd door een 20-jarige inwoner uit Zuidschermer en een 34-jarige inwoner van Schoonhoven, stil. Een achteropkomende personenauto, bestuurd door de 19-jarige inwoner van Waardenburg, zag te laat dat de personenautos voor hem stil stonden en week naar links uit om een aanrijding met de personenautos te voorkomen. Hierdoor reed hij tegen de tegemoetkomende vrachtauto aan bestuurd door een 39-jarige inwoner van Bergambacht. Door de aanrijding werd de personenautos weer naar rechts geduwd tegen de stilstaande personenautos.

De Waardenburger werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Antonius ziekenhuis in Nieuwegein. De drie personenautos moesten worden afgesleept door een bergingsbedrijf. De vrachtauto kon op eigen kracht verder.

SCHALKWIJK Op maandag 15 september, omstreeks 18.05 uur vond een aanrijding plaats op de Beusichemseweg waarbij een 44-jarige inwoner van Tiel, bestuurder van een motorfiets, gewond raakte.

De motorrijder reed in de richting van de Lekdijk en reed door onbekende oorzaak tegen de voorzijde van een tegemoetkomende personenauto aan. Deze personenauto werd bestuurd door een 62-jarige inwoner van Houten. De mortorrijder kwam ten val en werd per ambulance met rugklachten overgebracht naar het Antonius ziekenhuis in Nieuwegein.
De motorfiets en de personenauto werden afgesleept door een bergingsbedrijf

Verkeerscontrole

HOUTEN Op maandag 15 september werd in Houten op diverse plaatsen bij winkelcentrum Het Rond een verkeerscontrole gehouden. Bij deze controles werden 12 bekeuringen opgemaakt in verband met o.a. het opgevoerd zijn van een bromfiets (4x), geen helm dragen (3x), vervallen APK (1x), scherp en uitstekende delen aan een bromfiets (1x).