Politie Groningen

Persberichten dinsdag 16 september 2003

Provincie Groningen 16-09-2003 -

Groningen: tanken zonder te betalen
De politie kreeg maandagavond een melding van een benzinetankstation aan de Paterswoldseweg dat een automobilist had getankt zonder te betalen. Aan de hand van het signalement en het kenteken van de auto werd enige tijd later de wagen gezien op de tippelzone aan de Bornholmstraat. In de auto zaten twee mannen en een vrouw die op verdenking van diefstal werden aangehouden. Ze verklaarden dat er sprake zou zijn geweest van een misverstand. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: mishandeling op de Vismarkt
Een 27-jarige man uit Groningen werd maandagavond aangehouden in de Haddingedwarsstraat voor een mishandeling van een 20-jarige man op de Vismarkt. De mannen kregen een woordenwisseling op de Vismarkt en er werd gevochten. De aangehouden verdachte bekende de mishandeling. De 20-jarige man werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: rijden onder invloed
Een 22-jarige automobilist uit Groningen werd maandagnacht gecontroleerd op de Rijksweg op het rijden onder invloed. Op het bureau blies de man een promillage van 1.55. Zijn rijbewijs is direct ingevorderd en een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: jongen moet fiets afgegeven
Een 13-jarige jongen moest maandagmiddag op de Kardingermaar zijn fiets afgeven aan twee nog onbekende mannen. De mannen bedreigden de jongen die aanvankelijk weigerde zijn fiets af te geven maar daarna werd vastgepakt. Hij moest zijn fiets afstaan die door de mannen werd meegenomen en waarop ze wegfietsten. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: tasjesrover gepakt
Een 23-jarige man zonder vaste verblijfplaats, werd maandagavond kort na middernacht op de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen betrapt bij het stelen van een handtas van een 22-jarige inwoonster van Groningen. De man deed dit bijna onder de ogen van een politiesurveillance. Hij reed op de fiets langs de vrouw en griste de tas uit haar handen. Daarna reed hij hard weg richting Spilsluizen NZ. Op de Ossenmarkt kwam de man hard te vallen, waarna hij kon worden ingerekend. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: dealer aangehouden
Een 38-jarige inwoonster van Groningen is maandagavond op de Akerkhof aangehouden voor handel in harddrugs. Betrokkene overhandigde aan een 28-jarige stadsgenote een wikkel cocaïne (gebruikershoeveelheid), hetgeen werd waargenomen door twee agenten. Beide vrouwen werden aangehouden. In de woning van de 38-jarige vrouw werden nog enkele grammen cocaïne aangetroffen en andere materialen voor de verkoop van drugs zoals enkele weegschaaltjes. De spullen zijn in beslag genomen. De vrouw is voor nader onderzoek ingesloten. De 28-jarige stadsgenote is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Groningen: snelheidscontrole
Op de Ulgersmaweg in Groningen zijn maandagmiddag 567 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 30 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 68 km/u. Ter plaatse gold een maximumsnelheid van 50 km/u.

Groningen: aanhouding voor lokaalvredebreuk
Een 26-jarige Stadjer is maandagmiddag aangehouden voor lokaalvredebreuk. De man wilde het pand van de sociale dienst aan de Eendrachtskade in Groningen niet verlaten Hij wilde geld, maar had daar op dat moment geen recht op. Hij wilde echter koste wat koste geld hebben. Hij werd daarna gesommeerd het pand te verlaten, hetgeen in het bijzijn van de politie ook nog werd gedaan. Toen hij bleef weigeren werd hij aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring kon hij weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: parkeerbonnen Zernikecomplex
De politie heeft maandag 37 bekeuringen uitgedeeld aan foutieve parkeerders op het Zernikecomplex. De laatste tijd komen er veel klachten over het foutief parkeren. De politie houdt daarom extra toezicht

BERICHTEN REGIO KOMEN IN DE LOOP VAN DE OCHTEND