Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 16-09-2003
Persberichten dinsdagmorgen 16 september 2003 Ernest Zinsmeyer 06-22662875

Auto tegen boom
ASSEN Maandagmiddag omstreeks 16.30 uur is een 22-jarige jongeman uit Oude Pekela aan de Lonerstraat op de rechterweghelft tegen een boom gebotst. Hij reed vanuit Assen in de richting van Loon. De bestuurder had een vrachtwagen combinatie ingehaald en begon door nog onbekende oorzaak te slingeren. Hij kwam uiteindelijk op de linkerweghelft tot stilstand. De man zat bekneld in zijn auto en is door de brandweer uit de auto bevrijd. Het slachtoffer heeft vermoedelijk rugletsel en in ieder geval twee enkelfrakturen. De auto was total los.

Bedrijfsauto botst op tegemoetkomende auto
ASSEN Maandagmiddag botste een 18-jarige jongen uit Assen rond 16.45 uur met een bedrijfsauto tegen een tegemoetkomende personenauto. De man reed op de J.C. van Markenstraat en sloeg rechtsaf de Winkler Prinsstraat in. Daar heeft hij een 60-jarige bestuurder uit Odoorn over het hoofd gezien en klapte frontaal op de auto. Daarna botste de bedrijfsauto tegen twee geparkeerde autos. De bestuurder van de tegemoetkomende auto heeft zijn middenhandsbeentje van zijn linkerhand beschadigd. Zijn 83-jarige bijrijder uit Gasselte had een gebroken polsbeentje van zijn linker hand. Beiden zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De veroorzaker kreeg een proces verbaal.

Alcomobilist rijdt tegen woning
ELIM Een 77-jarige inwoner van Elim werd maandagavond omstreeks 22.00 uur aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man reed vanaf een oprit aan de Dorpsstraat met hoge snelheid achteruit en reed daarbij tegen een achterliggende woning. Daarbij raakte de auto totaal vernield en is door een bergingsbedrijf weggesleept. Aan het bureau heeft een arts een urinetest afgenomen, aangezien een blaastest en een bloedproef mislukten. De man kreeg een proces verbaal toegezegd.

Rijden onder invloed
BEILEN - Een 51-jarige inwoner van Arnhem werd maandagnacht op een parkeerplaats langs de A28 ter hoogte van Beilen aangehouden wegens het rijden onder invloed in zijn personenauto. De man blies 285 ugl. en kreeg daarvoor een snelrecht dagvaarding.

Aanhouding winkeldiefstal
MEPPEL Een 37-jarige vrouw uit Meppel is maandagavond rond 18.00 uur met haar 13-jarige dochter aan de Swaenenborgh aangehouden wegens winkeldiefstal. Een getuige had gezien dat zij een wollen muts ter waarde van 5,95 hadden gestolen. De 34-jarige bedrijfsleider deed namens het bedrijf aangifte. De vrouw werd met een snelrechtdagvaarding naar huis gezonden. Haar dochter is doorverwezen naar Halt.

Brand in slooppand
ASSEN Maandagavond is brand ontstaan in een leegstaande gymzaal aan de Jozef Israelsweg. Het betreft de restanten van een schoolgebouw, dat nu door de brand op instorten staat. De brandweer bluste de brand. Op korte termijn wordt een begin gemaakt met de sloopwerkzaamheden.

Tuinhuisje in brand
ASSEN Maandagavond is aan de Eem brand in een tuinhuisje ontstaan, vermoedelijk door brandstichting. De brandweer bluste de zaak. De 26-jarige bewoner doet aangifte.

Landbouwer bekeurd na verbranden plastic
TYNAARLO Maandagochtend zagen agenten een enorme rookwolk in de omgeving van de Osbroekweg. Onderzoek leerde dat een 35-jarige man daar plastic aan het verbranden was. Hij kreeg daarvoor een proces-verbaal.