Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie


Nederlandse en Keniaanse atleten ter adoptie aangeboden

(16-09-2003)

Het nieuwe sponsoradoptieplan onder auspiciën van Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie / Villa Mila is in het leven geroepen om een bredere groep midden- en lange afstandsatleten de mogelijkheid te geven om op hoogte te trainen in Kenia. Gekoppeld aan de sponsoring van een Nederlandse atleet wordt in Kenia de schoolopleiding van een Keniaanse atlete ondersteund.

De Olympische Kernploeg (Mila A-selectie) gaat al tenminste 2 maal per jaar naar Kenia met spectaculaire resultaten als gevolg: Bram Som verslaat wereldrecordhouder Kipketer en Luc Krotwaar verslaat met enige regelmaat de Keniaanse top in Nederland.

De Nationale Top, een groep van 50 atleten die qua niveau net onder de Olympische Kernploeg zitten, hebben allemaal dezelfde droom: deelnemen aan de Olympische Spelen. Om in de toekomst te kunnen toetreden tot de Kernploeg is het essentieel om ook op hoogtestage te gaan. Indien we deze atleten (junioren en senioren) op stage naar Kenia kunnen laten gaan wacht de Nederlandse atletiek een goede toekomst en leiden wij de opvolgers op van de huidige Olympische Kernploeg.

Helaas ontbreekt het zowel deze atleten als de KNAU aan middelen om dit te realiseren.

Met het sponsoradoptieplan gaan de KNAU en de atleten bedrijven benaderen om tenminste één trainingsstage mogelijk te maken in het trainingscentrum van Lornah Kiplagat in Iten, Kenia. Het bedrag dat daarvoor gevraagd wordt is 1200,-. Hiervan wordt 1000,- gebruikt voor het realiseren van de trainingsstage en 200,- voor de ondersteuning van een schoolopleiding van een Keniaanse atlete.

Bedrijven die meedoen met het adoptieplan worden door de Nederlandse en Keniaanse atleet op de hoogte gehouden van hun ontwikkelingen. Adoptiebedrijven worden jaarlijks met hun relaties uitgenodigd voor een actieve trainingsdag met de Olympische Kernploeg. Verder zal er in onderling overleg tussen bedrijf en atleet afspraken gemaakt worden over promotie van het bedrijf door de atleet (bijvoorbeeld een clinic).

De eerstvolgende trainingsstages in Kenia vinden medio november 2003 plaats.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar: http://s2.sport.nl/villamila of kijk op: http://www.lornah.com