Grafinet


12-09-2003

LASTRA AMERICA EN WESTERN LITHOTECH FUSEREN

De Lastra America Corporation heeft in september 2003 hun fusie aangekondigd met Western Lithotech, die zal opereren onder de naam Lastra America Corporation.

"Het doel van Lastra is om aan elk segment van de grafische industrie een grote diversiteit van hoogwaardige produkten aan te bieden, zowel analoog als digitaal", zegt Tom Saggiomo van Lastra America Corporation. "Het merk Western Lithotech staat voor kwaliteitsplaten en analoge en digitale oplossingen voor de krantenindustrie. Wij blijven dit merk dan ook gebruiken voor deze belangrijke tak van ons bedrijf". Saggiomo gaat verder: "De Lastra merknaam betekent kwaliteit en service in alle segmenten van de grafische industrie".

De Lastra America produkten worden over de gehele wereld verkocht door een wereldwijd netwerk van Lastra Groep bedrijven, waaronder Lastra Benelux BV, gevestigd in Etten-Leur.
" Door het creëren van één organisatie, die over de gehele wereld naamsbekendheid heeft, zal onze positie als leverancier van een totaalpakket aan grafische produkten op de wereldmarkt verstevigen", voegt Saggiomo hier aan toe.

Lastra America Corporation, een toonaangevende leverancier van CTP en analoge platen, chemicaliën en pre-press produkten is gevestigd in Danbury, Connecticut en heeft fabrieken en distributiecentra in Brookfield, Connecticut, Jacksonville, Texas en Springfield, Missouri. Lastra America Corporation is deel van de Lastra Groep, vierde op de wereldranglijst van offsetplaten leveranciers. De Lastra Groep werd meer dan 30 jaar geleden opgericht in Manerbio, Italië, door Mario Ziletti en is nog steeds onder beheer van de Ziletti familie. De Lastra Groep belevert klanten in 110 landen en heeft produktiebedrijven in Italië, India en de Verenigde Staten.