Ingezonden persbericht


Persbericht

Autodesk implementeert Open GIS Web Map Service 1.1.1 Specification

Web Map Service van Autodesk MapGuide 6.3 en Open GIS Consortium vereenvoudigt het delen en visualiseren van ruimtelijke gegevens

Barendrecht, 16 september 2003 - Autodesk, leverancier van ontwerpsoftware en digitale content, maakt bekend de Open GIS Web Map Service (WMS) Specification te hebben geïmplementeerd. Deze door de GIS-industrie opgestelde specificatie op basis van open standaarden stelt bedrijven in staat gegevens snel en effectief uit te wisselen en te visualiseren. De WMS Extension voor Autodesk MapGuide 6.3 is ideaal voor organisaties die geografische en ruimtelijke gegevens verzamelen en verspreiden, softwaresystemen ontwikkelen en integreren, en beeldverwerking of GIS toepassen. De WMS Extension voor Autodesk MapGuide 6.3 per direct beschikbaar in Europa.
David Schell, president-directeur van het Open GIS Consortium (OGC), verwacht dat de implementatie van de Open GIS Specification door Autodesk een belangrijke stimulans zal zijn voor de acceptatie van Open GIS Specifications. Autodesk, medeoprichter van het OGC, was vooral betrokken bij het Interoperability Program, in het bijzonder bij de initiatieven OpenLS (Open Location Services), OGC Web Services 1.2 en Geospatial One-Stop Portal.
"Bedrijven zijn in toenemende mate op zoek naar oplossingen die de gehele levenscyclus bestrijken en de uitwisseling van belangrijke gegevens mogelijk maken. Met haar infrastructuuroplossingen en de WMS Extension voor MapGuide 6.3 komt Autodesk tegemoet aan de vraag vanuit de markt", aldus Chris Bradshaw, vice-president van de Autodesk-divisie Infrastructure Solutions. De WMS Extension is vooralsnog alleen verkrijgbaar via het Autodesk Subscription Program.

Open GIS Consortium
Het Open GIS Consortium is een non-profitorganisatie met meer dan 250 aangesloten bedrijven, overheidsinstellingen en universiteiten. Het consortium is in 1994 opgericht ter bevordering van de toepassing van geografische informatie in veelgebruikte informatietechnologie.

Autodesk
Autodesk, Inc., opgericht in 1982, is 's werelds belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen en digitale content. Autodesk biedt oplossingen voor professionals in architectonisch ontwerpen, geografische informatie systemen (GIS), werktuigbouwkundig ontwerpen, digitale media, en mobiele data diensten. Door vooruitstrevende producten en diensten aan te bieden kunnen klanten van Autodesk hun digitale gegevens optimaal creëren, beheren, gebruiken gedurende de looptijd van een project. Voor meer informatie over het bedrijf en de producten kijk op www.autodesk.nl. Opmerking voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met:
Autodesk Benelux
Sjoerd Lazeroms
Tel.: 0180 691000
e-mail: sjoerd.lazeroms@ autodesk.com

Potters PR
Monique Potters
Tel: 0345 501595
GSM: 06 28 889 632
e-mail: monique@potterspr.nl